Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 06 /15:10

Pusė šalies savivaldybių paskelbė gripo epidemiją

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) informuoja, kad jau 30 savivaldybės iš 60 paskelbė gripo epidemiją. Trečiadienį išplatintame pranešime nurodoma, kad epidemija paskelbė Kauno, Švenčionių, Alytaus, Kretingos ir Joniškio rajonų savivaldybės.
Palata
Palata / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

NVSC duomenimis, 2019 m. penktąją savaitę bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 178,7 atvejų 10 tūkst. gyventojų, didžiausias – Alytaus apskrityje (209,7 atv. 10 tūkst. gyventojų), mažiausias – Utenos apskrityje (116,4 atv. 10 tūkst. gyventojų).

Lyginant sergamumą su ketvirtąja savaite (2019 m. sausio 21-27 d.), bendras sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis Lietuvoje ketvirtąją savaitę buvo 155,2 atv. 10 tūkst. gyventojų, iš to matyti, kad sergamumas didėja.

Sergamumas gali būti laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 procentų visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų. Vertindami sergamumą kaip epideminį, NVSC specialistai taip pat atsižvelgia į atitinkamus administracinei teritorijai būdingus neepideminio laikotarpio sergamumo rodiklius, sergamumo dinamiką ir kitus ypatumus.

Tyrimų duomenimis nustatyta, kad epideminis laikotarpis vidutiniškai trunka 9,5 savaites. Epidemijos pradžia – 3-a savaitė, pabaiga – 12-a savaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas