Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 04 01

Pavasarinis apsivalymas dovanojant gerumą: Palanga kviečia ir duoti, ir imti

„Tu man – aš tau“, – tokią akciją organizuoja Palangos socialinių paslaugų centras, kviesdamas ne išmesti geros kokybės daiktus, o atvežti juos į centrą. Balandžio viduryje bus galima apsilankyti centre ir mainais už gerumą išsirinkti rūbų ar daiktų.
Žmonių paaukoti daiktai.
Žmonių paaukoti daiktai. / Centro nuotr.

„Kartais žmonės galvoja, kad jų išmetamas paltas, batai, rankinė ar žaislas, namų apyvokos daiktas dar yra geri, todėl jie juos palieka ant konteinerio ar šalia jo. Tai nėra gerai, nes taip šiukšlinama aplinka ir ne visi žmonės ryžtasi pasiimti tuos daiktus, dažnai juos sugadina oro sąlygos, gyvūnai. Tad kviečiame dalytis, dovanoti, mainytis, aukoti nereikalingus daiktus: žaislus, tekstilę, knygas, avalynę ir kitus laisvalaikio bei namų apyvokos daiktus. Pageidautina, kad daiktai būtų švarūs, nesulūžę, tinkami naudoti. Balandžio 15–19 dienomis būsite kviečiami pasirinkti rūbų, daiktų ir kt.“, – skelbia Palangos socialinių paslaugų centras.

Centro nuotr./Žmonių paaukoti daiktai.
Centro nuotr./Žmonių paaukoti daiktai.

Kaip 15min sakė centro vadovė Daiva Dekontaitė, tokia akcija rengiama dukart per metus – pavasarį ir prieš šv. Kalėdas. Tai puikus būdas ne išmesti, o prasmingai paaukoti daiktus, kurie galėtų tęsti savo gyvavimą.

„Visko sulaukiame: tai ir rūbai, batai, ir kompiuterių gauname, televizorių, vaikiškų lovyčių, indų, knygų. Sąmoningėja žmonės, bet yra tokių, kurie bet ką sudeda. Paskutinį kartą gavome maišą, o jame sudėti skudurai mašinai valyti prasmirdę tepalais. Sunku pasakyt, ar tai pasijuokimas, ar apsiriko žmogus ne tą maišą padavęs. Nepagarba, būna, jaučiasi iš žmonių“, – sakė D.Dekontaitė.

Moteris džiaugėsi, jog kokybiški daiktai išgelbėja vargiai gyvenančius žmones, kuriems iškeliauja ir vežimėliai, ir televizoriai.

„Be galo džiaugiamės, kad dalijasi, o ne pardavinėja. Yra ta problema, kad turėtų būti konteineriai daiktams, nes tenka išmesti ir tikrąja ta žodžio prasme atvežtus skudurus, kuriais atsikratoma, bet yra žmonių, kurie atveža tvarkingus, surūšiuotus. Būna, patys perrūšiuojame“, – kalbėjo vadovė.

Centro paslaugomis naudojasi skurdžiai besiverčiantys Palangos bei Šventosios gyventojai, tačiau D.Dekontaitė tikina niekada lankytojų neklausianti, kaip ir kuo žmogus verčiasi. Jei jau žmogus paaukojo ir pats užsuka pasirinkti vieno kito daikto, tai puikūs mainai.

Daiktų tiek Palangos, tiek apylinkių gyventojai atneša įvairiausių, likučiai paaukojami ir iškeliauja į trečiąsias šalis. Neseniai centras atidavė per 100 kg rūbų.

Iki balandžio 12 d. pristatyti daiktus patogiu laiku galima į Palangos miesto socialinių paslaugų centrą, adresu Klaipėdos pl. 76, Palanga. Centas dirba visą parą ir savaitgaliais.

Centro nuotr./Žmonių paaukoti daiktai.
Centro nuotr./Žmonių paaukoti daiktai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas