Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 19

Penki etikos sargai: balsavimo dėl „darbiečių“ neliečiamybės atidėjimu buvo pažeistas Seimo statutas

Seimo Etikos ir procedūrų komisijai (EPK) antradienį balsų dauguma posėdyje priėmus sprendimą, kad klausimo svarstymo dėl neliečiamybės atėmimo trims „darbiečiams“ pavėlinimas Seimo statutui neprieštarauja, penki komisijos nariai pateikė savo atskirąją nuomonę.
Iš kairės: Viktoras Uspaskichas, Vitalija Vonžutaitė, Vytautas Gapšys
Iš kairės: Viktoras Uspaskichas, Vitalija Vonžutaitė, Vytautas Gapšys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Klausimai dėl Seimo narių Viktoro Uspaskicho, Vytauto Gapšio ir Vitalijos Vonžutaitės parlamentinės neliečiamybės buvo įrašyti į gruodžio 18 dienos rytinio plenarinio posėdžio darbotvarkę.

Kaip pastebi EPK narys Stasys Šedbaras, visos aplinkybės, kurioms esant įstatymo projektas neteikiamas svarstyti Seime, išvardintos Seimo statuto 139 straipsnyje.

„Jame aiškiai sakoma, jog, tai, kad Seimo narys įregistruoja siūlymą tobulinti Seime įregistruoto teisės akto projektą, nėra pagrindas atidėti šio projekto pateikimą plenarinio posėdžio metu. Tad Seimo Pirmininkui paskelbus, kad yra gautas Seimo nario A. Mazuronio pasiūlymas taisyti minėtas Seimo rezoliucijas, tai negalėjo būti pretekstu atidėti klausimo svarstymą“, – sako S. Šedbaras.

Atskirąją nuomonę pareiškę EPK nariai Vytautas Juozapaitis, Valentinas Stundys, Stasys Šedbaras, Dalia Teišerskytė ir Povilas Urbšys mano, jog atidedant į darbotvarkę įrašytų klausimų dėl minėtų Seimo narių pateikimą darbotvarkėje numatytu laiku buvo pažeisti Seimo statuto 23 ir 139 straipsniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas