Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
05 20 /11:19

Penkiems politikams nauji įtarimai „čekiukų“ istorijoje: vienas galimai pasisavino 19 tūkst. eurų

Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) atliekant ikiteisminius tyrimus dėl galimo savivaldybių tarybos narių piktnaudžiavimo panaudojant lėšas, skiriamas jų, kaip tarybos narių, veiklos išlaidoms apmokėti, pareikšti įtarimai Jonavos rajono savivaldybės tarybos nariams Kęstučiui Macioniui, Žilvinui Galimovui, buvusiam Neringos savivaldybės tarybos nariui Stasiui Valančiui ir esamam šios savivaldybės tarybos nariui Laurynui Vainučiui bei Birštono savivaldybės tarybos narei Romai Žentelienei.
Specialiųjų tyrimų tarnyba pareiškė įtarimus dar penkiems politikams
Specialiųjų tyrimų tarnyba pareiškė įtarimus dar penkiems politikams

Turimais duomenimis, buvę ir esami tarybų nariai galimai suklastojo tikrus dokumentus, juose įtvirtindami tikrovės neatitinkančius duomenis apie patirtas išlaidas, nesusijusias su tarybos nario veikla, kurios negalėjo būti atlyginamos.

Liberalų sąjūdžio nuotr./Kęstutis Macionis
Liberalų sąjūdžio nuotr./Kęstutis Macionis

K.Macionis, eidamas Jonavos rajono savivaldybės tarybos nario pareigas ir piktnaudžiaudamas savo tarnybine padėtimi, Jonavos rajono savivaldybės administracijai galimai padarė didesnę nei 19 tūkst. eurų žalą. Jam pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu ir turto pasisavinimo.

Ž.Galimovas, eidamas Jonavos rajono savivaldybės tarybos nario pareigas ir piktnaudžiaudamas savo tarnybine padėtimi, Jonavos rajono savivaldybės administracijai galimai padarė didesnę nei 10 tūkst. eurų žalą. Jam pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu ir turto pasisavinimo.

Nuotr. iš asmeninio archyvo/Žilvinas Galimovas
Nuotr. iš asmeninio archyvo/Žilvinas Galimovas

Buvęs Neringos savivaldybės tarybos narys S.Valančius, piktnaudžiaudamas savo tarnybine padėtimi, Neringos savivaldybės administracijai galimai padarė didesnę nei 9 tūkst. eurų žalą. Jam pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu bei sukčiavimo.

L.Vainutis, būdamas Neringos savivaldybės tarybos nariu, piktnaudžiaudamas savo tarnybine padėtimi, Neringos savivaldybės administracijai galimai padarė didesnę nei 600 eurų žalą. Jam pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo ir dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu.

Nuotr. iš vrk.lt/Laurynas Vainutis
Nuotr. iš vrk.lt/Laurynas Vainutis

R.Žentelienė, eidama Birštono savivaldybės tarybos narės pareigas, piktnaudžiaudama savo tarnybine padėtimi, Birštono savivaldybės administracijai galimai padarė didesnę nei 1 tūkst. 600 eurų žalą. Jai pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu bei sukčiavimo.

Nuotr. iš vrk.lt/Roma Žentelienė
Nuotr. iš vrk.lt/Roma Žentelienė

STT atliekamus ikiteisminius tyrimus dėl savivaldybių tarybų narių galimo piktnaudžiavimo 2019–2023 m. kadencijos laikotarpiu kontroliuoja atitinkamų apygardų prokuratūrų Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrių prokurorai.

Šiuo metu STT atliekami ikiteisminiai tyrimai dėl 25 savivaldybių tarybos narių išmokų naudojimo: Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio miestų bei Alytaus, Utenos, Ukmergės, Kretingos, Ignalinos, Mažeikių, Šilutės, Jonavos, Lazdijų, Pasvalio, Prienų, Telšių, Radviliškio, Joniškio, Tauragės, Zarasų, Akmenės rajonų ir Birštono, Marijampolės, Neringos, Pagėgių, Druskininkų savivaldybėse. Aktualią informaciją apie atliekamus tyrimus galite rasti nuolat atnaujinamame STT puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus