Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 29

Penkių vaikų motinoms – valstybiniai medaliai

Penkis ir šešis vaikus dorais žmonėmis išauginusias motinas, kurioms trejus pastaruosius metus mokamos antrojo laipsnio valstybinės pensijos, nuo 2018-ųjų numatoma pradėti apdovanoti valstybiniais medaliais ir vienkartinėmis premijomis, antradienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
Prezidentė pasveikino ir ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanojo daugiavaikes motinas
Oordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iki 2014-ųjų antrojo laipsnio valstybinės pensijos buvo skiriamos ne mažiau kaip septynis dorus vaikus išauginusioms motinoms, o pastaruosius trejus metus jos mokamos ir penkių bei šešių vaikų gimdytojoms.

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis ir 290 eurų vienkartinė premija iki šiol teikiamas tik toms mamoms, kurios tinkamai užaugino septynias ir daugiau atžalų, tad norint deramai pagerbti visas antrojo laipsnio valstybinės pensijos vertas motinas parengta įstatymo pataisą suteiksianti teisę į valstybinį medalį. Paprastai ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis daugiavaikėms mamoms įteikiamas Motinos dienos proga.

Anot „Lietuvos žinių“, teisę į antrojo laipsnio valstybinę pensiją, kuri šiuo metu siekia 116 eurų per mėnesį, penkis ir šešis vaikus dorais žmonėmis išauginusioms motinoms iškovojo Rietavo savivaldybėje įkurta nevyriausybinė organizacija „Motulės delnuos".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento