Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Penktadienio vakarą – neįprastas lėktuvo skrydis, kai kurie net pranešė policijai

Penktadienio vakarą keliaujančius magistralėmis A1 ir A2 nustebino žemai virš kelio praskridęs lėktuvas, kai kurie žmonės apie tai netgi pranešė policijai. 15min išsiaiškino, kodėl šis orlaivis skrido tokioje vietoje ir tokiu nedideliu atstumu nuo pravažiuojančių automobilių.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja informavo 15min, kad pranešimo apie žemai skridusį lėktuvą sulaukta 16.51 val.

Pranešėjas teigė, kad kariškos spalvos dvimotoris lėktuvas praskrido virš magistralės Vilnius–Kaunas.

Tuo metu feisbuko puslapyje „Reidas“ buvo patalpintas ir vaizdo įrašas, tačiau iš kitos vietos – magistralės Panevėžys–Vilnius.

Iš vaizdo įrašo matyti, kad nuo važiuojamosios kelio dalies iki lėktuvo – vos kelios dešimtys metrų.

„Sunerimę eismo dalyviai praneša, kad lėktuvas sklendžia, nes propeleriai nesisuka. Toks jausmas, kad norėtų tūpti magistralėje, bet per daug mašinų“, – rašoma pranešime.

„Karinių pratybų dalis“

Lietuvos kariuomenės atstovas Gintautas Ciunis 15min teigė, kad lėktuvas taip žemai skrido, kadangi vyksta karinės pratybos.

„Tai yra karinių pratybų dalis, lėktuvo markė yra M28, tai yra sąjungininkų lėktuvas. Tai, kas ten yra nufilmuota, yra taktinio skrydžio treniruotė, todėl jis taip žemai ir skrenda“, – pasakojo G.Ciunis.

Lietuvos kariuomenė yra įspėjusi, kad gegužės 20-31 dienomis vyks kiek intensyvesnis nei įprasta karinių orlaivių judėjimas šviesiu ir tamsiu paros metu virš Lietuvos teritorijos.

„Tai dalis Lietuvos kariuomenės balandžio–birželio mėnesiais vykdomo vieno didžiausio ir intensyviausio karinio rengimo pratybų ciklo, kuriame bendrai dalyvauja per 20 tūkst. Lietuvos ir sąjungininkų karių, tūkstančiai karinės technikos vienetų“, – rašoma pranešime.

„Lietuvos gyventojų ir svečių prašome supratingumo, išlikti ramiems bei tęsti savo įprastą veiklą“, –

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas