Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 04 06

Per aukcioną Seimui pavyko sutarti dėl senienų už 19 100 litų pardavimo

Per trečiadienį vykusį Seimo sendaikčių aukcioną pavyko susitarti dėl daiktų už 19,1 tūkst. litų pardavimo. Tiesa, iki šiol neaišku, ar visa ši suma pasieks Seimo sąskaitą, nes neatmetama, kad kai kurie aukciono dalyviai už sutartus daiktus gali ir nesusimokėti.
Seimo daiktai
Seimo daiktai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Seimo Bendrųjų reikalų departamento vyresnioji specialistė Vaida Verbickienė penktadienį 15min.lt sakė, kad kol kas Seimas neskaičiuoja galutinės sumos, kurią pavyko uždirbti pardavus seną virtuvės, viešbučio, poilsinės ir kabinetų įrangą.

„Kitą savaitę turėtų paaiškėti, kiek daiktų iš tiesų bus parduoti“, – sakė ji.

Abejonių dėl to, ar visi aukciono dalyviai sumokės už sutartą pirkti turtą kilo dėl to, kad kai kurie jų jau aukciono metu sužinojo įsigiję neveikiančios technikos.

Tuo tarpu Seimo Teisės departamento Civilinės teisės skyriaus patarėjas Vidmondas Vėgelis, vedęs trečiadienio aukcioną, pažymėjo neabejojąs, kad dėl brangiausių pirkinių aukciono dalyviai neturėtų persigalvoti.

Pasak jo, per aukcioną virtuvės technika buvo paklausiausia. Derėdamiesi dėl jos aukciono dalyviai labiausiai kėlė kainą.

„Kavinės virtuvės turto buvo labai paklausus. Beveik viską iš jo nupirko, kokius 70 proc. siūlytų daiktų, o kompiuterinės technikos ir senų automobilių detalių gal ir 5 proc. nenupirko“, – sakė jis.

Kone labiausiai aukciono dalyvius sudomino didžiulis virimo katilas, parduotas už 700 litų, nors Seimo kanceliarija virimo puodą buvo įvertinusi vos 150 litų.

Trečiadienį vykusiame aukcione Seime už vos 20 litų Seimo kanceliarijos įvertintus stelažus aukciono dalyviai nepagailėjo nuo 130 iki 200 litų, mėsos kapojimo kaladės kaina išpūsta nuo 30 iki 300 litų.

Kone labiausiai aukciono dalyvius sudomino didžiulis virimo katilas, parduotas už 700 litų, nors Seimo kanceliarija virimo puodą buvo įvertinusi vos 150 litų.

Seimui už pradinę kainą pasisekė parduoti ir brangiausiai vertintą aukciono daiktą – 8 tūkst. litų įvertintą popieriaus pjaustyklę.

Iš viso aukcionui pateikto turto vertė siekė beveik 47 tūkst. litų.

Tuos daiktus, kurių nepavyko parduoti trečiadienio aukcione, Seimas bandys parduoti pakartotiniame aukcione balandžio 18 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas