Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 04

Per metus lietuviai suvalgo dvigubai daugiau vištienos nei prieš dešimtmetį

„Kaišiadorių paukštynas“ į naująjį mėsos išpjaustymo cechą investavo beveik 16 mln. litų. Verslininkai tikisi, kad išplėtus vištienos produktų pasiūlą bus lengviau konkuruoti užsienio ir vietos rinkose.
Vištiena su mandarinais
Vištiena su mandarinais / Fotolia nuotr.

„Jeigu kalbame apie visą išpjaustymo įrangą, tai mes turime tiek sparnų pjaustymą, tiek šlaunų (vadinamųjų kojinių dalių) nukaulinimo įrangą“, – LRT televizijos naujienų tarnybai pasakojo Andrius Akelaitis, „KG Group“ paukštininkystės technologijų ir produktų vystymo direktorius.

Atnaujinti šviežios mėsos išpjaustymo cechą kainavo apie 16 mln. litų. Verslininkai viliasi, kad išplėtus gamybą augs ir produkcijos kiekiai: dabar pusė gaminių lieka Lietuvoje, kiti keliauja į Rusiją, taip pat Vakarų Europą, Aziją.

Pasaulyje vištienos suvalgoma vis daugiau, tačiau ir konkurencija esą tiek namuose, tiek užsienyje – nemenka.

„Šiandien konkurencinė kova tikrai yra didžiulė: su Lenkijos rinka, kur maisto produktams yra taikomas 5 proc. pridėtinės vertės mokestis. Manau, esame nelygioje konkurencinėje kovoje. Vakarų rinkos dar vis tiek žiūri į mus kaip į trečią šalį“, – pastebi Tautvydas Barštys, „KG Group“ valdybos pirmininkas.

Statistikos duomenimis, per metus lietuvis suvalgo apie 22 kilogramus vištienos – tai dvigubai daugiau nei prieš dešimtmetį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?