Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 02

Per parą Lietuvos sieną neteisėtai kirsti bandė 11 migrantų

Per praėjusią parą, nuo pirmadienio vidurnakčio iki antradienio, pasieniečiai iš Baltarusijos į Lietuvą draudžiamose vietose neleido patekti 11 migrantų, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT). Įleistųjų į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių pirmadienį nebuvo.
Lietuvos ir Baltarusijos pasienis
Lietuvos ir Baltarusijos pasienis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Fiksuoti trys atvejai, kai buvo šaudoma ties Lazdijų rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje. Vakare ten nuaidėjo vienas šūvis, o artėjant vidurnakčiui į antradienį – dar vienas. Tuoj po vidurnakčio Baltarusijos teritorijoje buvo paleisti 2 šūviai.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 5382 (vidurnakčio iš pirmadienio į antradienį duomenys).

Anot VSAT, tarnybinių ginklų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Sekmadienį į šalį buvo neįleisti 35 migrantai, šeštadienį – 31, penktadienį – 111, ketvirtadienį – 186, trečiadienį – 113, antradienį – 96.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas