Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 28

Per parą pasienyje – keturi bandymai patekti į Lietuvą

Nuo pirmadienio vidurnakčio iki antradienio pasieniečiai draudžiamose vietose iš Baltarusijos į Lietuvą neleido patekti 4 migrantams, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT). Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių pirmadienį nebuvo.
Spygliuota viela atitverta Valstybinė siena siena su Baltarusija Raigardo slėnyje (Druskininkų sav.)
Pasienis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai VSAT pareigūnai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą nepateko 8067 (vidurnakčio iš pirmadienio į antradienį duomenys). Tarnybinių ginklų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Sekmadienį VSAT pareigūnai apgręžė 8 užsieniečius, šeštadienį – 14, penktadienį – 7, ketvirtadienį – 5, trečiadienį – 8. Antradienį nefiksuotas nė vienas atvejis, kad iš Baltarusijos neteisėtai būtų bandę patekti migrantai.

Latvijoje jau trečią savaitę yra išaugęs bandymų kirsti sieną iš Baltarusijos skaičius. Latvijos pasieniečiai pirmadienį neįleido 75 iš Baltarusijos bandžiusių patekti migrantų. Sekmadienį tokių apgręžtųjų buvo 54, šeštadienį – 68, penktadienį – 57, ketvirtadienį – net 103.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas