Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 17

Per specialią platformą nuo rugsėjo pradžios sulaukta 100 pranešimų apie užterštas vietas

Per Aplinkos apsaugos departamento sukurtą interaktyvią platformą tvarkaulietuva.lt nuo rugsėjo pradžios gauti 104 pranešimai apie užterštas vietas.
BNS nuotr. Metalo laužas
Užterštumas

Kaip antradienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas, per šį laiką buvo sutvarkyti septyni nelegalūs šiukšlynai, tiriami 33 pranešimai, ištirti ir perduoti atsakingiems asmenims tvarkyti – devyni. Dar 48 pranešimai laukia tyrimo, o septyni nepasitvirtino.

Minėtoje platformoje esančiame žemėlapyje, pasak departamento, galima žymėti užterštas vietas gamtoje ir taip pat stebėti jau pažymėtų šiukšlių tvarkymo progresą.

Anot departamento, šis įrankis padeda greičiau ir tiksliau pranešti apie pastebėtas šiukšles gamtoje. Aptikus didelius šiukšlių kiekius aplinkoje, gyventojų prašoma pateikti nuotraukų, pažymėti koordinates, kuo detaliau aprašyti situaciją. Tokie duomenys pareigūnams padės įvertinti ir atrinkti rizikingiausias vietoves, pavyzdžiui, veikiantys nelegalūs sąvartynai ar išmestos pavojingos atliekos, kur reikalingas operatyvus aplinkosaugininkų dėmesys.

Interaktyviame žemėlapyje sulaukta beveik 3 tūkst. unikalių apsilankymų. Dažniausiai galimybe pranešti apie nelegaliai gamtoje atsikratytas šiukšles naudojasi didžiųjų miestų gyventojai, tačiau užfiksuotos užterštos vietos – visoje Lietuvoje.

Stiprindamas nelegalių atliekų ir jų vežėjų priežiūrą, departamentas sugriežtino kontrolę – vien per šiuos metus paimta 11 transporto priemonių iš nelegalių atliekų vežėjų, aštuonios iš jų – Vilniaus mieste ir rajone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas