Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 27

Perbristi nepavyks: gatvė po lietaus virsta ežeru, vaikus į autobusą tėvai veža mašinomis

Bet koks stipresnis lietus Vilniaus Vaidotų gatvėje gyvenančiai Irenos šeimai tampa tikru iššūkiu. Du jų vaikai į mokyklą ir iš jos kuo puikiausiai keliauja autobusu, tačiau 600 metrų prie namų pėsčiomis įveikti jiems tampa misija neįmanoma. Ties gatvių sankirta šalia viešojo transporto stotelės susidaro tikras ežeras, kurio neperbrisi – tėvams tenka vaikus vežti automobiliu. Priežastis, kodėl gatvė pasidaro tokia, visiems žinoma. Tad ką daryti?
Jaunystės ir Plikakalnio g. sankirta
Jaunystės ir Plikakalnio g. sankirta / 15min skaitytojos Irenos nuotr.

Bėdos – kai sukėlė sklypą

Irena pasakoja jau nebežinanti nė kur kreiptis – seniūnija esą niekuo padėti negalinti, iš Vilniaus savivaldybės tesulaukianti atsiprašymų dėl patiriamų nepatogumų.

„Noriu parodyti, kaip mes gyvename, kokiu keliu vaikai eina į mokyklą ir grįžta iš jos. Gyvename Vaidotų g., Panerių seniūnijoje, Vilniuje.

Visos bėdos prasidėjo, kai vieno sklypo šeimininkas nusprendė pakelti savo sklypą, privežė grunto. Dabar visas vanduo subėga ant kelio. Galbūt ir kelininkai ne viską padarė tiesdami kelią. Tad pastaruosius dvejus metus, pavasarį ir rudenį po lietaus ar kai tirpsta sniegas, kelią užlieja vanduo.

Vaikai negali patys saugiai nueiti į stoteles ir grįžti namo iš mokyklos, nes jie tiesiog nepraeina to „ežero“, kiekvieną rytą turime juos pavežti ir paskui pasiimti, nors čia vos 600 metrų nuo namų. Išties juokinga iki ašarų, kad tiek turime vežti su mašina“, – skundėsi Irena.

Visos bėdos prasidėjo, kai vieno sklypo šeimininkas nusprendė pakelti savo sklypą, privežė grunto. Dabar vanduo subėga ant kelio.

Ši sankryža, kurią įveikti pėsčiomis ne visada pavyksta, yra ties Jaunystės ir Plikakalnio gatvių susikirtimu.

Reikia nuotekų šulinių

Irena sako, kad kvietė melioratorius, kurie nurodė, jog kažkur buvo pažeista melioracijos sistema, todėl esą reikia kvartale pastatyti tris šulinius, kurių kiekvienas kainuoja po 3 tūkst. eurų.

Vienos gatvės gyventojai bendrai tokį šulinį įrengė, tačiau Irena sako negalinti viena tiek mokėti, o kaimynams problema lyg ir neaktuali – jie arba be vaikų gyvena, arba vaikai suaugę ir visi ratuoti.

15min skaitytojos Irenos nuotr./Jaunystės ir Plikakalnio g. sankirta
15min skaitytojos Irenos nuotr./Jaunystės ir Plikakalnio g. sankirta

„Susimesti niekas nenori. Žinoma, galima eiti kitu keliu į kitą stotelę, bet tada jau atstumas daugiau nei kilometras, kelias neapšviestas, neasfaltuotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas