Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 12

Perspektyva: bendras mokestis už atliekas

Kauniečių laukia dar viena miesto valdžios ruošiama naujiena – ketvirtadienį savivaldybėje vykusio pasitarimo metu valdininkams buvo pristatytos bendros rinkliavos, už buitinių atliekų išvežimą, perspektyvos.
 Atliekų rūšiavimo konteineriai
Atliekų rūšiavimo konteineriai / „15 minučių“/Eriko Ovčarenko nuotr.

„Įvedus tokią rinkliavą visi vienodai mokėtume už buitines atliekas. Nebebūtų taip, kad pastatė prie daugiabučio konteinerį ir jo gyventojai, kaip įkaitai, moka, nes sąskaitos ateina jiems. Tuo tarpu privačių namų gyventojai, parduotuvių ar nedidelių kioskelių savininkai, kurie neturi sutarčių su „Kauno švara“ meta šiukšles kur papuola ir už atliekų išvežimą nemoka“, – dabartinę situaciją nupasakojo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius.

Valdininko teigimu, jei už šiukšlių išvežimą tvarkingai mokėtų visi, greičiausiai atsirastų papildomų lėšų sutvarkyti atsirandančius šiukšlynus, padangų krūvas ir kitokią netvarką kurios Kaune netrūksta.

„Dabar „Kauno švara“ su gyventojais yra sudariusi apie 300 tūkst. sutarčių. Turint omenyje, kad Kaune gyvena 350 tūkst. žmonių galima daryti prielaidą, kad 50 tūkst. jų už šiukšles visai nemoka. Tai ypač galioja privačių valdų gyventojams, kurie neturi sutarčių ir šiukšles krauna kitiems po nosimis“, – samprotavo R.Rabačius.

Tiesa, pašnekovas tikino, kad reformos skubinti nereikia. „Dabar veikianti sistema Kaune yra viena iš geriausių Lietuvoje. „Kauno švara“ tvarkosi pakankamai gerai. Todėl nėra būtinumo skubiai keisti sistemą. Pirmiausia viską gerai apsvarstysime ir gal kitais metais priimsime pakitimus“, – sakė R.Rabačius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito