Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2008 10 25

Pešasi dėl sklypo projekto

Aukštaitijos nacionalinio parko vadovai gindami viešąjį interesą atsisako tvirtinti Vilniaus arkivyskupijos kurijai priklausančio sklypo projektą, kuriuo prašoma įteisinti per jį einantį kelią kaip riboto naudojimo.
Konfliktas
Konfliktas / A. Ufarto BFL nuotr.

Kaip pranešė LTV „Panorama“, parko vadovai baiminasi, kad lankytojai nebegalės juo nei eiti, nei važiuoti. Utenos viršininko administracija linkusi projektą tvirtinti, o naujieji savininkai žada teritorijos neužtverti.

Prieš dvejus metus Gaveikėnų malūno pastatus įsigijo Vilniaus arkivyskupija. Nors sklypas po pastatais kol kas tik formuojamas, tačiau per jį vingiuojantis Europos Sąjungos lėšomis įrengtas dviračių takas jau užtvertas.

Aukštaitijos nacionalinio parko vadovai nerimauja, kad suprojektavus kelią kaip servitutinį, tai yra riboto naudojimo, bus pažeisti visuomenės interesai.

XIX amžiaus pradžioje statytas vandens malūnas yra vietinės reikšmės nekilnojamojo kultūros paveldo objektas, todėl nesutinkama, kad sklypas būtų formuojamas kaip visuomeninio pobūdžio ir religinių bendruomenių paskirties.

Vilniaus arkivyskupijos kurijos advokatai tikina, kad sklype nebus statybų ir jis nebus užtvertas.

Be to, advokato Dariaus Krukonio teigimu, kol arkivyskupija nebuvo pastatų savininkė, teritorija buvo uždara ir buvo imamas mokestis už pervažiavimą.

Tačiau šalia esančio kaimo gyventojai teigia ką kita.

Utenos apskrities viršininko administracijos vadovai, paskutinieji tvirtinsiantys sklypo projektą, tikina, kad sklypo savininkai privalės laikytis jame numatytų apribojimų.

Pagal žemės sklypų formavimo taisykles, jeigu kyla ginčas tarp derinančiųjų pusių, ar patvirtinti projektą, sprendžia apskrities viršininkas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas