Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 04 16

Petras Gražulis dėl šmeižto į teismą padavė 14 Klaipėdos rajono savivaldybės narių

Klaipėdos rajone išrinktas Seimo narys Petras Gražulis į teismą padavė 14 Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narių. Tokio žingsnio Seimo narys ėmėsi, kad apgintų savo garbę ir orumą ir priverstų politikus paneigti „Atvirame laiške „Tvarkos ir Teisingumo“ partijos frakcijai Klaipėdos rajono savivaldybės taryboje“ viešai paskleistą, kaip jis sako, tikrovės neatitinkančią informaciją, kurią vadina šmeižtu.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / V. Ovadnevo nuotr.

Baudžiamoji byla nagrinėjama balandžio 16–30 dienomis Klaipėdos rajono teisme, bylas veda teisėjai Vandalinas Vainius ir Gintaras Stonkus.

Į raštišką P.Gražulio prašymą viešai paneigti, kaip sako jis, šmeižikiškus teiginius, kaip tikrovės neatitinkančią informaciją, paskleistą siekiant nepagrįstai paniekinti ar pažeminti, sumenkinti pasitikėjimą Seimo nariu, Tarybos nariai neatsiliepė. Į Klaipėdos rajono Apylinkės teismą P.Gražulis kreipėsi privataus kaltinimo tvarka.

14 Klaipėdos rajono tarybos narių, pasirašiusių Atvirą laišką, iškeltos baudžiamosios bylos.

Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narių grupė viešu raštišku laišku apie P.Gražulį galimai tikrovės neatitinkančią informaciją paskleidė dar 2011 m. spalio 27 dieną. Atviras laiškas buvo išplatintas žiniasklaidos priemonėse – laikraščiuose, interneto portaluose, televizijos žiniose, Seime.

Seimo narys tarybos narius kaltina paskleidus net 9 melagingus teiginius.

Savo skunde teismui P.Gražulis teigia: „Akivaizdu, kad Atvirame laiške paskleisti teiginiai, neva aš slepiu savo tikrąsias sąsajas su UAB „Judex“, negailestingai iš kelio šalinu visus savo bendražygius, turiu įžūlumo bažnyčioje koneveikti oligarchus, siekdamas nedorų tikslų panaudoju specialiąsias tarnybas, televiziją, spaudą, mažai politikoje susigaudančius žmones yra konstatuojamojo pobūdžio, dėstomi faktai pateikiami kaip objektyviai egzistuojantys. Tokie teiginiai pateikti ne kaip nuomonė apie tikrai egzistuojančius faktus ir duomenis, bet kaip nauja informacija, turinti konstatuojamąjį pobūdį, ir ta informacija neatitinka tikrovės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas