Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 07 28

Petras Gražulis po susidūrimo su pareigūnais seksualinių mažumų eitynėse: esu nedarbingas, nešiosiu kaklo įtvarą ir kursiu Seimo komisiją policijos veiksmams ištirti

Seimo narys Petras Gražulis šeštadienį, eitynių „Už lygybę“ metu žadėjęs apginti Lukiškių aikštę, po susidūrimo su policijos pareigūnais kreipėsi į medikus. Kaip sekmadienį sakė parlamentaras, jam teks savaitę nešioti kaklo įtvarą, tad jis sieksiąs, kad kaltieji dėl tokio, jo žodžiais tariant, brutalaus policijos elgesio būtų nubausti.
Petras Gražulis bendrauja su policijos pareigūnais
Petras Gražulis bendrauja su policijos pareigūnais / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

P.Gražulis į pareigūnų rankas pateko vos pradėjęs žygį nuo Katedros Lukiškių aikštės link. Pabandęs jėga veržtis per policijos pareigūnų užtvarą, jis buvo sutramdytas, paguldytas veidu į grindinį, o vėliau išvežtas į policijos komisariatą. Kaip pats teigė, taip su juo pasielgta be jokio pagrindo, vien dėl to, kad jis nepritariąs homoseksualų renginiui ir kad pats nesąs homoseksualus.

Tiesa, pabuvojęs policijos komisariate, P.Gražulis nenurimo – sugrįžo į Gedimino prospektą ir veržėsi į Lukiškių aikštę rėžti kalbos eitynių dalyviams, tačiau vėl buvo sustabdytas pareigūnų, kurie jo ten paprasčiausiai neleido. Jį ir jo rėmėjus galutinai nuramino raitosios policijos pareigūnai – jie ir palydėjo seimūną atgal Katedros link, kur jis teigė palikęs savo automobilį.

Sekmadienį P.Gražulis pasakojo šeštadienio vakarą dar apsilankęs pas medikus. „Kreipiausi į ligoninę, kadangi jie mane suspardė, juk matėt, kaip puolė – ant vieno dešimt, kaip ant didžiausio bandito, kaip būčiau ginkluotas minosvaidžiu, kulkomis, automatais ar kuo. Tai truputį apglamžė, stuburą kažkur pakreipė, tai dabar paskyrė gydytojai antkaklį nešioti 7 dienas, vaistų suleido nuo skausmo ir parašė, kad esu nedarbingas“, – guodėsi politikas.

Jis pasiryžęs išsiaiškinti, kas kaltas dėl tokio, jo teigimu, brutalaus pareigūnų elgesio su žmonėmis. Esą būtinai artimiausiu metu parašys pareiškimą policijai, o prasidėjus rudens sesijai dar sieks sukurti ir Seimo komisiją, kuri irgi tirtų policijos veiksmus. „Ir tai ne tik dėl elgesio su manim, bet su visais, aiškinsimės, kokių ėmėsi veiksmų prieš žmones, kodėl tokią brutalią jėgą naudojo, bandysime išsiaiškinti visus policijos veiksmus ir atsakingus asmenis nubausti“, – emocionaliai kalbėjo P.Gražulis.

Seimo narys tvirtino privalėsiąs apsilankyti pas medikus dar kartą, kadangi jam buvo išsuktas ir pirštas, kurį teksią gipsuoti.

Šeštadienį po eitynių Vilniaus apskrities VPK viršininkas Kęstutis Lančinskas sakė, kad P Gražulis pasipriešino pareigūnams, todėl ir buvo sulaikytas.

Policijos paros įvykių suvestinėje rašoma, kad liepos 27 d. į Vilniaus ligoninę kreipėsi ir dėl abiejų riešų sumušimų, kaklo patempimo bei galvos sumušimo gydomas ambulatoriškai LR Seimo narys P.G. (gimęs 1958 m.), kuris paaiškino, kad tą pačią dieną apie 12 val. Vilniuje, Gedimino pr. ir Odminių g. sankirtoje, jį sumušė policijos pareigūnai.

Eitynės „Už lygybę“ surengtos šeštadienį, jų dalyviai žygiavo nuo V.Kudirkos a. iki Lukiškių a., kur vyko baigiamasis renginys. Didesnių incidentų nebuvo užfiksuota, bet nukentėjo vienas policijos pareigūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi