Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 10

Petro Gražulio padovanoti džinsai su skyle ant sėdynės parduoti už 300 litų

Seimo narys Petras Gražulis, pagarsėjęs kritišku požiūriu į seksualines mažumas, netiesiogiai parėmė žmogaus teisių srityje dirbančių nevyriausybininkų darbą. Jis seksualinių mažumų teisių gynėjams padovanojo džinsus su skyle užpakalyje, o šie surengė aukcioną ir už drabužį gavo 300 litų.
Vladimiras Simonko ir Christianas Veske-McMahonas
Vladimiras Simonko ir Christianas Veske-McMahonas / LGL nuotr.

Originalaus dizaino džinsų porą įsigijo Christianas Veske-McMahonas. Jo pasiūlyta kaina už kelnes – 300 litų – buvo didžiausia. Vyro sumokėta suma, anot aukciono „Pakeisk homofobiją į žmogaus teises – įsigyk išskirtines Petro kelnes!“ organizatorių, bus paaukota lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų (LGBT) teisių apsaugai bei kovai su homofobija Lietuvoje.

„Dėkojame p. Ch.Veske-McMahonui už dalyvavimą aukcione ir už jo indėlį plėtojant bei ginant žmogaus teises visiems be išimties, – pažymėjo organizatoriai. – Aukcionas simboliškai surengtas, norint paminėti Tarptautinę žmogaus teisių dieną – gruodžio 10-ąją.“

Aukciono organizatoriai patikino esantys patenkinti rezultatais: „Galime drąsiai teigti, kad žmogaus teisės sėkmingai nugalėjo kai kurių Seimo narių nuolatinius neapykantą kurstančius veiksmus.“

Kaip portalas 15min.lt jau skelbė, P.Gražulis, seksualinių mažumų teisių gynėjams padovanojęs džinsus su skyle užpakalyje, sulaukė ironiško atsako. Lietuvos gėjų lyga (LGL) nusprendė šį drabužį, padovanotą aršiai ją kritikuojančio politiko, parduoti, o gautus pinigus skirti kovai už lygybę.

Tyčiodamasis iš gėjų, šią dovaną – džinsus su raudonu apskritimu ir užtrauktuku ant užpakalio – P.Gražulis į LGL biurą atvežė lapkričio viduryje. Tuo metu Vilniuje vyko Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai renginys – kartu su ES Pagrindinių teisių agentūra surengta konferencija „Kova su neapykantos nusikaltimais ES“. Į ją susirinko per 350 politikų, pareigūnų ir ekspertų iš Lietuvos bei užsienio šalių. Svečiai gavo progą savo akimis pamatyti, kokia LGBT padėtis Lietuvoje.

LGL žada įteikti specialų prizą labiausiai šiemet LGBT teisių apsaugos srityje nuveikusiam asmeniui.

LGL nuotr./Petro Gražulio padovanoti džinsai
LGL nuotr./Petro Gražulio padovanoti džinsai

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito