Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 01

Pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ pasirūpins, kad sumokėtumėte brangiau

Perkant pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ bilietus eurais, gali tekti sumokėti brangiau, mat bendrovė turi savo euro kursą. Didesnį nei bet kuriame banke.
Ryanair
Ryanair / Scanpix / Postimees.ru

Į LRT.lt redakciją kreipėsi skaitytojas Žilvinas, pastebėjęs, kad skrydžio bilietas jam kainavo 50 litų brangiau vien dėl „Ryanair“ valiutos kurso, kuris daugiau nei 20 centų skiriasi nuo banko, kurio klientas jis yra, kurso. Vyras skaičiuoja, kad jei tokia suma skrydžių bendrovė pasipelno iš visų lėktuvo keleivių, jau susidaro ne mažesnė nei 12 tūkst. litų suma.

„Kreipiausi į banką, ten man paaiškino, kad „Ryanair“, o ne bankas nustato šį santykį, – pasakoja Žilvinas. – Tad vietoje mano banko siūlomo 3,461 euro pardavimo negrynais pinigais kurso buvo paskaičiuotas 3,67837 litų kursas.“

Tiesa, reikia pastebėti, kad skrydžių bendrovė šiek tiek sumažino savo euro kursą, prieš porą metų jis buvo 3,68027 litų.

Savo ruožtu „Ryanair“ atstovė Michelle Lowe tikina, kad visi klientai turi galimybę pasirinkti, kokiu kursu bus konvertuojama perkamų bilietų valiuta. „Ryanair“ teikia fiksuotą valiutos keitimo kursą savo klientams. Pirkdami bilietus, jie gali rinktis mūsų fiksuotą arba nežinomą ir kintantį banko kursą. „Ryanair“ siūlomas kursas yra fiksuotas ir konkurencingas“, – laiške portalui LRT.lt rašo skrydžių bendrovės atstovė.

Taigi, šio konvertavimo mokesčio galima  išvengti, tačiau pastebėti tokią galimybę nėra paprasta. Kaip anksčiau buvo rašyta tinklalapyje keliautojams makalius.lt, valiutos konvertavimas perkant užsienio valiuta atsiranda paskutiniame bilieto pirkimo žingsnyje, suvedus kortelės duomenis ir užpildžius visus laukelius.

Virš suvestų kortelės duomenų atsiras naujas užrašas – suma už bilietus, nurodyta eurais arba Didžiosios Britanijos svarais sterlingais, o šalia – užrašas „More information“. Paspaudus šią nuorodą šalia konvertuotos sumos iššoks langelis su aprašymu, kodėl siūloma pasinaudoti „Ryanair“ konvertavimu, nuėmus varnelę, už bilietus mokėsite tiek, kiek ir buvo prašoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai