Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Pilietiškumo festivalis 2024“ Leonpolio dvare – nuo rimtų diskusijų iki smagių pramogų visai šeimai

Rugpjūčio 25 dieną Leonpolio dvare vyks smagus renginys, kuris suburs aktyvius piliečius ir visuomenines iniciatyvas puoselėjančius žmones. Renginys skirtas visiems, kurie domisi kultūra, švietėjiškumu, savanoryste, tvarumu ir valstybės augimu. Tikime, kad „Pilietiškumo Festivalis 2024“ taps ilgalaike platforma, kurioje puoselėjamos pilietiškos visuomenės vertybės, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
Leonpolio dvaras
Leonpolio dvaras / Organizatorių nuotr.

Kviečiama atvykti kiekvieną, kas nori turėti gerą laiką, sužinoti, patirti naujų dalykų drauge su šeima ar bičiuliais, kolegomis.

Festivalio metu organizuojamos penkios aktualios diskusijos, kurias moderuos dr. Arūnas Gelūnas, profesorė Margarita Šešelgytė, Romualda Stragienė, Eglė Šimė ir Indrė Makaraitytė:

„Kultūra: piliečius vienijanti galia ar keistuolių laisvalaikis?“, „Kokio švietimo reikia Lietuvos ateičiai?“, „Kam naudinga savanorystė: tau ar kitiems?“, „Tvarumas, įvairovė ir pilietiškumas versle. Kas juos jungia?“, „Kaip ginti Tėvynę?“

Savo nuomonėmis ir patirtimi diskusijose dalinsis Jonas Ohmanas, Darius Remeika, Kristina Meidė, Algimantas Kriščiūnas, Dominykas Kubilius, Vidmantas Balkūnas, prof. Vytautas Kasiulevičius, Tomas Godliauskas, Albertas Daugirdas, Gintarė Masteikaitė, Gintautė Žemaitytė, Asta Margevičienė, Rita Bogužaitė, Dovilė Grigienė, Julija Markeliukė ir kiti žinomi visuomenės, visuomeninių organizacijų ir verslo organizacijų atstovai.

Šios diskusijos nevengs aštrumo ir bandys atrasti geriausius sprendimus, kad visuomenė taptų dar pilietiškesnė.

Festivalio organizatoriai siekia, kad nemokamas, savanorystės ir bendruomeniškumo pagrindais organizuojamas renginys būtų kupinas įspūdžių ir įkvėpimo, paliekančio ilgalaikę reikšmę.

Dalyviai galės mėgautis įvairia veikla – nuo diskusijų ir pokalbių aktualiomis temomis iki kūrybinių dirbtuvių su rašytoja Evelina Daciūte, keramikos ir tapybos kūrėjais Jolita Šlepetiene, Emilija Šlepetyte. Taip pat laukia meno ir edukacinė lietuvių kalbos parodos, Nijolės Jovarienės, Živilės Vaičiukynienės juvelyrikos ekspozicijos, senų medinių kėdžių meno instaliacijos kūrimas su žymiu menininku Vaidu Žvirbliu.

Čia galėsite išgirsti ir Vyčio Vidūno paskaitą apie sanskrito slėpinius, stebėti nepatogaus kino filmus, vaikai galės dalyvauti lauko žaidimuose, pasivažinėti karieta su arkliuku. Eko derliaus mugė, piknikas su Michelin įvertinimą turinčiu restoranu, Šaulių sąjungos savanorių pagaminta košė ir kiti malonumai – visa tai laukia jūsų.

Renginio tikslas – stiprinti pilietišką visuomenę!

„Pilietiškumo Festivalio 2024“ Leonpolio dvare iniciatoriai ir organizatoriai siekia sukurti renginį, kuriame bus puoselėjamos pilietiškumo vertybės, skatinančios bendrojo gėrio ir pažangos kūrimą mūsų Lietuvoje.

„Mes siekiame sutelkti kultūros ir paveldo puoselėjimo, švietėjiškumo, savanorystės, tvarumo, verslo, visuomeninių organizacijų, savivaldos, pilietiškumo entuziastus, norinčius diskutuoti, dalintis žiniomis, patirtimi ir ieškoti galimų sprendimų, idėjų aktualiems visuomenės klausimams iškelti ir įgyvendinti“, – sako Mindaugas Stragis VŠĮ „Leonpolio dvaro kultūra“ įkūrėjas.

„Pilietiškumo Festivalio 2024“ Leonpolio dvare strateginiais partneriais yra Vilniaus Lietuvos tūkstantmečio Rotary klubas, partneriais tapo Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerijos Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono grupė, rėmejas – Ukmergės rajono savivaldybė, informacinis rėmėjas – 15min.

Organizatoriai tiki, kad kiekviena nuomonė, idėja yra svarbi, atrenkat vieną iš jų įgyvendinimui. Šis renginys suteikia galimybę susipažinti su bendraminčiais, kuriems rūpi bendrojo gėrio kūrimas Atvykite, dalyvaukite, prisijunkite prie mūsų aktyvios bendruomenės Festivalyje!

Festivalio pradžia 11:00 val. ir jis truks iki 19:00 val.

Daugiau apie renginį čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas