Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmą kartą rengiama Nacionalinė vyresnio amžiaus žmonių savaitė

Pirmą kartą Lietuvoje rengiama Nacionalinė vyresnio amžiaus žmonių savaitė.
Vilniuje atidarytas Amatų skveras
Vilniuje atidarytas Amatų skveras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ji truks iki spalio 4 dienos, suplanuota daugiau kaip pusė tūkstančio įvairių veiklų ir renginių, skirtų senjorams, pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM).

Jos duomenimis, prie Nacionalinės vyresnio amžiaus žmonių savaitės iniciatyvos prisidėjo 45 Lietuvos savivaldybės, muziejai, dailės galerijos, bibliotekos.

Šiais renginiais siekiama labiau įtraukti senjorus į aktyvesnį socialinį gyvenimą bei įvairias bendruomenių veiklas.

„Motyvacija būti aktyviais ir dalyvauti visuomeniniame gyvenime yra vienas iš svarbesnių senjorų gyvenimo kokybę lemiančių veiksnių, senjorų aktyvumas svarbus ir visai visuomenei“, – sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras Vytautas Šilinskas.

Per Nacionalinę vyresnio amžiaus žmonių savaitę senjorai galės nemokamai arba už simbolinį mokestį lankytis muziejuose, kino teatruose, dailės galerijose, išgerti kavos ar paskanauti pyrago kavinėse, mankštintis sporto klubuose, dalyvauti jiems skirtose ekskursijose šalies archyvuose, visuomenės sveikatos biurų organizuojamuose mokymuose ir seminaruose, gauti specialias tik jiems skirtas medicininės reabilitacijos paslaugas bei turiningai praleisti laiką savivaldybių planuojamuose renginiuose specialiai senjorams.

Vyresnio amžiaus žmonių savaitė pirmadienį prasidės SADM organizuojama tarptautine konferencija „Amžiui draugiškos bendruomenės“.

2022 metų pradžioje Lietuvoje gyveno 560,6 tūkst. vyresnio amžiaus (65 metų ir vyresnių) žmonių, pernai jų buvo 571,7 tūkst., o šių metų pradžioje – 586,9 tūkstančio.

Iš viso Lietuvoje gyvena apie 2,88 mln. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas