Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 06 03

A.Armonaitė į Laisvės partiją priimtų ne visus Seimo narius liberalsąjūdiečius

15min studijoje lankėsi šeštadienį įkurtos Laisvės partijos pirmininkė, Seimo narė Aušrinė Armonaitė.
Aušrinė Armonaitė
15min studijoje – Aušrinė Armonaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Laisvės partija įsteigta šeštadienį Vilniuje. Partijos steigiamajame suvažiavime dalyvavo daugiau nei 850 žmonių, kurie kartu su įgaliojimais sudarė daugiau nei 2500 steigėjų.

VIDEO: Pokalbis su naujai įkurtos „Laisvės“ partijos pirmininke A.Armonaite

Partijai įsteigti Lietuvoje reikia bent 2000 narių. Partijos steigimą dar turės patvirtinti Teisingumo ministerija.

A.Armonaitė sakė, kad sunkumas kuriant partiją buvo tas, kad partija „neskaldė kitų partijų gabalais“, bet bandė sudominti iki šiol politikoje nedalyvavusius asmenis.

Juos taip pat tikrino. Pasak Laisvės partijos pirmininkės, trys asmenys partijos steigėjais netapo dėl reputacinių dalykų. Kaip sako A.Armonaitė, „ekstremalesniais atvejais“. Konkrečiai nei jų veiklų, nei tapatybės ji nesutiko atskleisti.

Taip pat duris užtrenkti Laisvės partija ketina kai kuriems buvusiems kolegoms Seimo nariams liberalsąjūdiečiams.

„Matyt, atsirastų, kam mes pasakytume „ne“. Žinoma. Atsirastų. Pavardėmis tikrai ne, bet atsirastų, – teigė A.Armonaitė ir paaiškino motyvus, – Siekis likti valdžioje, veidmainystės elementai ne paskutinėje vietoje politikoje žaidžia.“

Kita vertus, ji sakė, kad tokius sprendimus priimtų ne pirmininkė, o partijos valdyba, nes dėl visų buvusių politikų prisijungimo prie Laisvės partijos spręs būtent ji.

Klausiama, kuo Laisvės partija skirsis nuo Liberalų sąjūdžio ir Lietuvos laisvės sąjungos, A.Armonaitė išskyrė du dalykus.

„Mes stengsimės ir nuo pat kūrimo pradžios keliame sau uždavinį, kad liberali darbotvarkė būtų prioritetas. (...) Antras dalykas, ką stengiamės padaryti savo partijoje ir dabar tas procesas tik prasidėjo – mes stengsimės sutverti tokią organizaciją, kurioje būtų mažiau partinės biurokratijos ir daugiau galimybių nariui atskleisti save“, – teigė Laisvės partijos vadovė.

Laisvės partija jau turi didžiausią frakciją sostinės savivaldybėje – kartu su meru Remigijumi Šimašiumi Laisvės partijos frakciją sudaro 18 narių.

Palaikymą anksčiau A.Armonaitei ir R.Šimašiui reiškė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, tačiau jo tarp partijos steigėjų nėra. Kodėl? A.Armonaitė sako, kad V.Grubliauskas palaiko partijos kūrimo idėją, jo bendražygiai yra partijos steigėjai, Vaida Žvikienė tapo Laisvės partijos pirmininkės pavaduotoja.

„Manau, kad merui kažkada irgi ateis laikas apsispręsti“, – teigė A.Armonaitė.

Naują partiją įkūrę A.Armonaitė ir R.Šimašius politinės korupcijos byloje įtariamą Liberalų sąjūdį paliko lapkričio 2-ąją ir kartu išsivedė būrį Vilniaus skyriaus narių.

Jie teigė partiją paliekantys po nesutarimų su jos vadovybe, kilusių dėl Vilniaus skyriaus sprendimo kitų metų savivaldos ir merų rinkimuose dalyvauti ne su partijos, o su komiteto sąrašu.

A.Armonaitė tikino bandžiusi Liberalų sąjūdį atgaivinti, tačiau pernai metų viduryje pamatė, kad žmonės toje partijoje yra per daug skirtingi, kad būtų vienoje organizacijoje.

„Tai buvo tie daugybė epizodų, kai buvo pradėta ieškoti priešų savo bendražygių gretose“, – paklausta, kodėl galiausiai prireikė naujos partijos, teigė ji.

Užduokite klausimą
Kviečiame pateikti klausimą 15min studijos svečiui.
* privalomi laukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas