Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 11

Pirmajame gintaro rinkimo čempionate triumfavo palangiškis

Palangiškis Romas Miliauskas įrodė esantis geriausias gintaro rinkėjas Lietuvoje.
Palangoje surengtas pirmasis gintaro rinkimo čempionatas. Greičiausiai gintaro gabalėlius rinko palangiškis Romas Miliauskas (centre).
Palangoje surengtas pirmasis gintaro rinkimo čempionatas. Greičiausiai gintaro gabalėlius rinko palangiškis Romas Miliauskas (centre). / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Šeštadienį kurorte surengtas pirmasis gintaro rinkimo čempionatas. Išbandyti savo jėgas panoro ir svečiai iš Rusijos. 
Paplūdimyje buvo įrengta vienuolika atitvertų vietų, kur paberta jūros dumblių, šapelių. Anot organizatorių, siekta sukurti tokią aplinką, kurioje iš tiesų po audrų randamas gintaras.

Kiekvienam dalyviui buvo paberta 100 gramų gintaro gabaliukų. Per penkias minutes rinkėjai turėjo surinkti kuo daugiau ir kuo švaresnio gintaro.

Paaiškėjo, kad greičiausiai gintarą renka ne kas kitas, o palangiškis. Prityręs gintaro rinkėjas Romas Miliauskas per penkias minutes pririnko 83,3 g gintaro. Vyras aiškino, kad svarbiausia gintarą rinkti abiem rankomis. „Reikia rinkti kuo švariau. Tiesa, pabaigoje jau buvo sunku tarp šapelių pamatyti gintariukus“, – aiškino čempionas. Jis ir ankstesniuose renginiuose Palangoje įrodė esąs greitas gintaro rinkėjas. Praėjusiais metais jis su žmona pajūryje pririnko apie tris kilogramus gintaro. 

Palangiškiui gintaro rinkimas – lyg hobis. Su žmona neretai dviračiais nuvažiuoja iki Karklės, kur randama daugiau šio Baltijos šalyse vertinamo mineralo. 

„Iš viso namuose jau esame sukaupę apie 7 kg gintaro. Vienas – pats didžiausias – sulyg nykščio dydžiu“, – aiškino čempionas.

Antrąją vietą čempionate užėmė iš Rusijos atvykusi Svetlana Musatova. Ji surinko 67,9 g gintaro. Telšiškis Dovydas Viršilas pririnko 63,3 g.

Palangoje šį šeštadienį Neptūnas išbėrė per 75 kg gintaro. Daugiausiai gintaro priberta pajūryje. Žmonės gintarą gaudė ir apverstais skėčiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas