Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 27 /14:59

D.Grybauskaitė susitikusi su G.Nausėda teigė radusi bendrą požiūrį

Kadenciją baigianti šalies vadovė Dalia Grybauskaitė prezidentūroje priėmė naujai išrinktą Lietuvos prezidentą Gitaną Nausėdą. Šalies vadovė G.Nausėdai žadėjo savo komandos paramą, o naujasis šalies vadovas sakė besitikintis sklandaus posto perdavimo.
Gitanas Nausėda ir Dalia Grybauskaitė
Gitanas Nausėda ir Dalia Grybauskaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Susitikimo akimirkas ir komentarus žiūrėkite vaizdo įraše:

„Turėjome progą susitikti po visų procedūrų ir aptarti, kokie klausimai ir iššūkiai lauks įžengus į oficialiąsias pareigas“, – po susitikimo su G.Nausėda sakė D.Grybauskaitė.

Kadenciją baigianti prezidentė sakė pristačiusi, kokie iššūkiai G.Nausėdos laukia pakeitus ją prezidento poste bei džiaugėsi, kad susitikti pavyko nedelsiant.

„Po visų įtampų tikrai malonu matyti, kad yra daug bendro supratimo apie valstybę ir tai, ką reikės daryti“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

Šalies vadovė pastebėjo, kad naujai išrinktas prezidentas turi didžiulį žmonių pasitikėjimą ir vylėsi, kad G.Nausėdai pavyks išpildyti žmonių lūkesčius.

„Tai yra ne tik didelis pasitikėjimas, bet ir didžiulė atsakomybė. Todėl jaučiu didžiulę žmogišką pareigą padėti. Ir visa mano komanda yra pasirengusi padėti“,– sakė D.Grybauskaitė.

Tuo metu G.Nausėda teigė, kad prezidentė jam papasakojo, kaip supranta dabartinę situaciją ir džiaugėsi konstruktyviu pokalbiu.

„Prezidentė perdavė savo situacijos matymą, perdavė informaciją apie tuos darbus, kurie laukia netrukus. Pasikeitėme nuomonėmis aktualiais klausimais. Matau, kad yra noras vardan tos Lietuvos padaryti šitą procesą perdavimo kiek galima sklandesnį“, – sakė G.Nausėda.

Pasak naujai išrinkto prezidento, D.Grybauskaitės pagalba ir visuomenės suteiktas pasitikėjimas jam esantys svarbūs veiksniai prieš pradedant eiti prezidento pareigas.

Atsakyti į žurnalistų klausimus D.Grybauskaitė ir G.Nausėda nepanoro.

Išrinktasis šalies vadovas prezidentūroje lankėsi pirmą kartą. Susitikimas turėjo trukti apie pusvalandį, tačiau už uždarų durų politikai kalbėjosi daugiau nei valandą.

Komandos dėlionė

Kol kas nėra aišku, kas sudarys G.Nausėdos komandą prezidentūroje. Tačiau išrinktasis prezidentas jau skelbė, kad jo viešųjų ryšių vadovu tapti sutiko rinkimų štabo komunikacijai vadovavęs Aistis Zabarauskas.

Po visų įtampų tikrai malonu matyti, kad yra daug bendro supratimo apie valstybę ir tai, ką reikės daryti, – sakė D.Grybauskaitė.

G.Nausėda žurnalistams pirmadienį sakė, kad komandoje sieks išlaikyti ir buvusį Kauno vicemerą Povilą Mačiulį, dirbusį išrinktojo prezidento rinkimų štabe.

P.Mačiulis pareigas savivaldybėje ir „Vieningo Kauno“ organizacijoje paliko pernai, nusprendęs prisidėti prie pirminiuose konservatorių prezidento rinkimuose dalyvavusio buvusio diplomato Vygaudo Ušacko komandos.

V.Ušackui netapus Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatu (TS-LKD), P.Mačiulis sakė nebedalyvausiantis politikoje, tačiau netrukus prisijungė prie G.Nausėdos.

G.Nausėda antrajame prezidento rinkimų ture didele persvara įveikė TS-LKD keltą kandidatę Ingridą Šimonytę. Už G.Nausėdą balsavo 65,86 proc. rinkimuose dalyvavusių gyventojų, už I.Šimonytę – 32,86 proc.

Rinkimuose dalyvavo kiek daugiau nei pusė balso teisę turinčių šalies gyventojų, 52,76 proc.

Naujasis prezidentas pradės eiti pareigas po inauguracijos liepos 12-ąją. D.Grybauskaitė Lietuvos prezidente tapo 2009 m., o 2014 m. buvo išrinkta antrai kadencijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento