Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 26

Plečiamas Tauragės ligoninės slaugos skyrius: palatos – be tualetų, nes trūksta pinigų

Greičiausiai jau kitąmet Prezidento gatvėje pradės veikti atnaujintas Tauragės ligoninės Slaugos, palaikomojo gydymo ir paliatyviosios slaugos skyrius. Nors kiek anksčiau ligonių kasos atlaisvintame pastate svarstyta steigti skausmo kliniką, šių planų ligoninė atsisakė. Tuščios patalpos artimiausiu metu bus remontuojamos.
Slaugos skyrius plečiamas šiame pastate Prezidento gatvėje
Slaugos skyrius plečiamas šiame pastate Prezidento gatvėje / „Tauragės kurjerio“ nuotr.

Jei ligoninei pavyks rasti rangovus, jau artimiausiu metu patalpose Prezidento gatvėje, kur ilgus metus veikė Klaipėdos teritorinės ligoninių kasos atstovybė, prasidės remonto darbai. Ligoninė šiems darbams skiria 26 tūkstančius eurų. Bus įrengtos devynios naujos palatos, du medikų kabinetai, užimtumo kambarys. Ir tik vienintelė trivietė palata bus su tualetu, kiti du tualetai bus bendrosiose skyriaus patalpose.

Čia ir kilo nemenka problema. „Tauragės kurjerį“ pasiekė prašymas paklausti ligoninės vadovo Liutauro Indriuškos, galbūt dar ne vėlu pakeisti pastato remonto projektą ir slaugos skyriuje įrengti daugiau palatų su tualetais. Mat šis skyrius – specifinis, slaugomi pacientai ne visi išgali nueiti į bendrą tualetą, nors kai kurie ir vaikšto. Pasitaiko nemalonių situacijų – vienas žmogus palatoje valgo, kitas čia pat atlieka savo reikalus. Pasak skyriaus medikų, sveiki žmonės apie tokią problemą nė nesusimąsto, tačiau juk negali žinoti, kada pateksi į šį skyrių.

Tačiau ligoninės vadovas L.Indriuška tikina, kad pastate visų palatų su tualetais įrengti neįmanoma, tiksliau, ligoninė neturi tiek lėšų.

"Tokiu atveju reikėtų jau kapitalinio remonto, o pinigų yra tiek, kiek yra. Kalbėjausi su skyriaus personalu, aiškinomės situaciją, bet to padaryti neįmanoma", – sakė L.Indriuška.

Paklaustas, kodėl papildomų lėšų skyriaus remontui neprašė savivaldybės tarybos, juk pastaraisiais metais politikų sprendimu pinigų skiriama įvairioms ir nelabai svarbioms reikmėms – koncertams, fontanui, balsavimo įrangai pirkti, o be to patalpos – savivaldybės, direktorius atsakyti negalėjo.

Slaugos, palaikomojo gydymo ir paliatyviosios slaugos skyrius, kuriame slaugomi sunkiai sergantys ir neretai jau nebepasveiksiantys pacientai, – Tauragėje paklausus. Ankstesniaisiais metais šios paslaugos tauragiškiams labiau prireikdavo šaltuoju metų sezonu, vasarą skyriuje būdavo ir tuščių lovų, dabar taip atsitinka labai retai.

Patalpų remontas turėtų trukti apie du mėnesius. Tikimasi, kad kitų metų pradžioje išplėstas skyrius jau veiks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento