Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pliekiamo teisėjo Dainiaus Grizicko istorijoje – netikėtas radikalus posūkis

Teisėjų taryba (TT) antradienį vienbalsiai patarė prezidentui atleisti iš darbo Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėją savo noru, 15min pranešė Nacionalinės teismų administracijos Komunikacijos skyriaus vedėja.
Dainius Grizickas
Dainius Grizickas nuotoliniame TT posėdyje / Kadrai iš filmuotos medžiagos

Antradienį 12.00 val. vyko neeilinis Teisėjų tarybos posėdis. Trumpas, bet turiningas.

Posėdžio metu buvo linksniuojama sostinės teisėjo Dainiaus Grizicko pavardė.

Aš manau, tai būtų geriausias sprendimas ir teismui, ir kolegoms, ir man.

Neeilinio Teisėjų tarybos posėdžio 2024 m. kovo 5 d. darbotvarkėje ir buvo tik vienas klausimas: „Dėl patarimo Lietuvos Respublikos prezidentui atleisti DAINIŲ GRIZICKĄ iš Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjo pareigų savo noru.“

Pasirodo, išvakarėse, kovo 4 d., šis teisininkas pats kreipėsi į šalies prezidentą, prašydamas jį atleisti iš darbo jo paties valia.

Kaip žinoma, pastaruoju metu D.Grizickas buvo sulaukęs nemalonumų: jam iškelta teisėjų drausmės byla, o kol joje nebuvo priimtas sprendimas – valstybės vadovas suskubo laikinai sustabdyti šio teisininko įgaliojimus.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Dainius Grizickas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Dainius Grizickas

Įvykiams už akių pamėgino užbėgti ir pats D.Grizickas, pateikęs prašymą jį atleisti.

„Visų pirma, noriu atsiprašyti visų teisėjų, visų Tarybos narių už sugaištą laiką“, – posėdyje prabilo teisėjas.

Jam leista paaiškinti savo prašymą plačiau, tačiau teisėjas nedaugžodžiavo.

„Čia mano laisva valia. Aš manau, tai būtų geriausias sprendimas ir teismui, ir kolegoms, ir man“, – lakoniškai kreipėsi į Tarybos narius D.Grizickas.

Teisėjų taryboje paskelbtas balsavimas, 15 tarybos narių balsavo patarti Lietuvos prezidentui atleisti D.Grizicką iš pareigų.

Tarybos duomenimis, minėtam teisėjui pernai buvo pareikštas papeikimas, tačiau jis ir toliau aiškiai aplaidžiai atlieka pareigas, jo darbo trūkumai yra įgavę sisteminį pobūdį, teisėjo profesinė veikla neužtikrina tinkamo Baudžiamojo proceso kodekso reikalavimų įgyvendinimo. Pernai teisėjų garbės teismas konstatavo, kad D.Grizickas pažeidė Teisėjų etikos kodekso įtvirtintas normas ne kartą tinkamai neatlikdamas teisėjo pareigų, tai pat neorganizuodamas savo profesinės veiklos taip, kad bylos būtų išnagrinėtos per kuo trumpesnį laiką.

„Kolega, linkime jums sėkmės. Didesnės sėkmės visuose reikaluose, kad ir kokie jie būtų“, – klausimo svarstymą užbaigė TT posėdžiui antradienį pirmininkavusi Sigita Rudėnaitė.

Teisėjo pareigas jis ėjo nuo 2011 metų

Teisėjų garbės teismas dar pernai konstatavo, kad D.Grizickas pažeidė Teisėjų etikos kodekso įtvirtintas normas ne kartą tinkamai neatlikdamas teisėjo pareigų, tai pat neorganizuodamas savo profesinės veiklos taip, kad bylos būtų išnagrinėtos per kuo trumpesnį laiką, primena BNS.

D.Grizickas Vilniaus miesto apylinkės teisme nagrinėjo administracines ir baudžiamąsias bylas, teisėjo pareigas jis ėjo nuo 2011 metų.

Apylinkės teismo teisėjus skiria ir atleidžia prezidentas Teisėjų tarybai pritarus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas