Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 24

Plintant naujai COVID-19 atmainai, I.Šimonytė tikisi, kad ribojimų atpalaidavimas galės vykti

Premjerė Ingrida Šimonytė viliasi, kad pasaulyje sparčiai plintanti nauja koronaviruso atmaina nepakoreguos planų atsisakyti šalyje tebegaliojančių kai kurių pandeminių ribojimų. Jeigu situacija dėl susirgimų neblogės, bus judama prie to, kas žadėta – privalomo veido kaukių dėvėjimo tik tam tikrose uždarose vietose.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasak I.Šimonytės, Lietuvoje ypatingų apribojimų dėl COVID-19 pandemijos nebėra.

Ji sakė, kad tebėra reikalavimas dėvėti kaukes uždarose patalpose, kiti bendri operacijų vadovų sprendimai.

„Tai ta diskusija, ar galime jau kažkada artimiausiu metu bent jau dalies tų apribojimų atsisakyti ir palikti juos tiktai tokiose vietose, kaip ligoninės, globos, slaugos namai, tarkime, viešasis transportas, vyksta.

Buvo porą savaičių, kai situacija buvo tarsi nustojusi gerėti, bent jau atvejų skaičiumi, tačiau situacija ligoninėse kol kas taisosi. Galbūt ne taip sparčiai, kaip norėtųsi, bet gana stabiliai. Tai manau, kad vertinsime, kas vyks šią savaitę, kitos savaitės pradžioje“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams teigė premjerė.

I.Šimonytė aiškino, kad kitos savaitės pradžioje dėl to, taip pat dėl išėjimo iš pandeminio režimo į endeminį turėtų vykti diskusija ekspertų taryboje.

Tada bus matyti, ar galima priimti sprendimus dėl ribojimų švelninimo, ar vis dėlto randasi kažkokių neplanuotų pokyčių.

„COVID-19, man atrodo, mes per dvejus metus jau esame ne kartą matę. Kaip ten sako, žmogus planuoja, Dievas juokiasi. Atsitinka kažkokia netikėta ar nauja atmaina, ar kažkoks kitas aplinkybių pasikeitimas, tenka tuos planus koreguoti. Tikiuosi, kad žmonės vis dar turi supratingumo, vis dar turi erdvės žiūrėti supratingai.

Bet kol kas, pagal tai, ką matome dabar, norėčiau tikėtis, kad bus galima tuos apribojimus lengvinti ir galbūt išeiti į darbą su užkrečiama liga, kuri tiesiog atsirado ir mes ją turime integruoti į savo visus kitus gydymo procesus: skiepijimą, profilaktiką ir gydymą“, – komentavo Vyriausybės vadovė.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė dėl visame pasaulyje susirgimų rekordus siekiančios COVID-19 atmainos paragino neatsipalaiduoti.

Pasak R.Lingienės, susirgimų koronavirusu atvejų daugėja vos ne visoje Europoje, Kinijos „nulinis sergamumas“ bliūkšta, miestai ir fabrikai stoja, biržose – korekcijos, o vis daugiau naujų atvejų medikai sieja su šviežiausia „slaptąja“ omikron atmaina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas