Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 09 /14:46

Plungėje – vandalizmo aktas: miesto pavadinimą užpaišė Rusijos vėliavos spalvomis, įvykį tiria policija

„Praėjusią naktį įvykdytas vandalizmo aktas, kai Plungės miesto užrašas buvo nudažytas karą vykdančios valstybės vėliavos spalvomis, ir liūdina, ir piktina“, – feisbuke informavo Plungės rajono savivaldybė. Kaip teigiama, apie įvykį informuota policija. Pradėtas ikiteisminis įtyrimas.
Plungės miesto pavadinimas
Plungės miesto pavadinimas / Plungės m. savivaldybės nuotr.

Gegužės 9-ąją Plungės rajono savivaldybė feisbuke pranešė, kad miesto užrašas buvo apipaišytas Rusijos vėliavos spalvomis. Rusijos vėliavos spalvomis nudažyta raidė P, kuri, prasidėjus neišprovokuotai Rusijos invazijai į Ukrainą, buvo nudažyta Ukrainos vėliavos spalvomis.

„Praėjusią naktį įvykdytas vandalizmo aktas, kai Plungės miesto užrašas buvo nudažytas karą vykdančios valstybės vėliavos spalvomis, ir liūdina, ir piktina.

Esame nusiteikę griežtai ir tikrai nenuolaidžiausime – apie įvykį jau informuota policija, o miesto seniūnija įpareigota nedelsiant panaikinti vandalizmo padarinius bei apžiūrėti kitas vietas, ar nepadaryta kažko panašaus. Tikimės, kad vandalai bus sučiupti ir atsakys teisės aktų numatyta tvarka.

O gyventojų atsiprašome už patirtas neigiamas emocijas ir prašome pernelyg į tai nereaguoti, neeskaluoti šios temos, nes gali būti, jog tai padariusiųjų tikslas – gauti kuo daugiau dėmesio. Tad nesuteikime jiems progos pasiekti savo“, – feisbuke cituojamas Plungės rajono savivaldybės vicemeras Žydrūnas Purauskis.

Prasidėjus plataus masto Rusijos įsiveržimui į Ukrainą 2022 m. vasario 24 d. pirmoji Plungės pavadinimo raidė buvo nudažyta Ukrainos vėliavos spalvomis.

Kaip 15min sakė Klaipėdos apskrities policijos atstovė Andromeda Grauslienė, Plungės rajono policijos komisariato viršininkas informavo, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal BK 284 str. Policija aiškinasi aplinkybes, renka medžiagą, siekdama nustatyti, kad galėjo atlikti šį vandalizmo aktą ir suniokoti Plungės pavadinimą.

Primename, kad pirmadienį buvo suniokoti net du paminklai partizanų vadui Adolfui Ramanauskui-Vanagui. Jie buvo apipilti baltais dažais.

Pirmadienio naktį Merkinėje išniekintas partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago paminklas. O pirmadienį po pietų pranešta apie paminklo partizanų vadui Adolfui Ramanauskui-Vanagui išniekinimą ir Lazdijų rajone, Bielėnų kaime. Ten į medinį paminklą įsmeigtas kirvis.

Vilniuje pareigūnai nuo tilto nukabino raudoną vėliavą su Rusiją šlovinančiu užrašu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito