Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Plungėje varžėsi jaunieji artojai: prie vairo sėdo ir merginos

Trečiadienį Plungės technologijų ir verslo mokyklos laukuose, žemę drebino tarptautinio profesinio meistriškumo konkurso „Jaunasis artojas 2024“ dalyviai.
Plungėje rengiamos unikalios varžybos – artojų
Plungėje rengiamos unikalios varžybos – artojų / Organizatorių nuotr.

Konkurso metu savo talentą ariamame lauke pademonstravo jaunuoliai iš visos Lietuvos bei dalyviai iš Latvijos. Šių metų konkurse žavios viešnios taip pat nepabūgo sėsti prie traktoriaus vairo ir įrodė, kad arti gali ir moterys.

Kol jaunieji artojai arė, renginio žiūrovai turėjo progą pasimėgauti puikia muzika, vietoje ruoštais pietumis bei išbandyti save smagiose rungtyse.

Organizatorių nuotr./Artojų čempionatas Plungėje
Organizatorių nuotr./Artojų čempionatas Plungėje

Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad šių metų arimo konkurse triumfavo Latvijos atstovai iš Kandavos ( Kandava Agricultural Technical School). Arimo apverčiamais plūgais kategorijoje laimėtoju tapo Dzintars Grosbardis, o arimo tradiciniais plūgais laimėtojas – Maris Janis Zuments.

Plungės technologijų ir verslo mokykla konkursą „Jaunasis artojas 2024“ organizuoja jau ketvirtus metus iš eilės. Kol kas tai vienintelis tokio pobūdžio konkursas Lietuvoje, kuris kasmet vis labiau populiarėja ir pritraukia vis didesnį visuomenės dėmesį.

Organizatorių nuotr./Čempionate dalyvauja ir merginos
Organizatorių nuotr./Čempionate dalyvauja ir merginos

Konkurso tikslas – ugdyti jaunimo meilę žemės ūkiui, kelti profesijos įvaizdį propaguojant žemės ūkiui ir kaimui reikalingas profesijas, formuoti praktinius įgūdžius, stiprinti profesinio mokymo įstaigos partnerystės ryšius su socialiniais partneriais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas