Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 29 /09:14

Netikėtas tragedijos posūkis: du vyrus mirtinai nutrenkė elektra, trečias sunkiai apsinuodijo, aptiktas naminės fabrikas

Šeštadienį Plungės rajone, Krapštikių kaime, įvykusi tragedija, kai rasti du negyvi, kaip manoma, elektra nutrenkti vyrai, gali turėti netikėtą posūkį. Šeštadienį skelbta, kad vyrai ūkininko sodyboje, pirminiais duomenimis, žuvo gamindami pašarus, tačiau dabar aiškėja naujų aplinkybių. Išgyvenęs trečias vyras buvo ne nutrenktas elektra, o sunkiai apsinuodijęs neaiškiomis toksinėmis medžiagomis. Be to, sodyboje rastas naminės degtinės fabrikėlis.
Vytauto Buivydo nuotr.
Vytauto Buivydo nuotr.

Tragedija nuošaliame kaime

Šeštadienį 11.38 val. policija gavo pranešimą, kad Plungės rajone Krapštikių kaime ūkinėse patalpose buvo rasti du mirę vyrai ir vienas asmuo, gimęs 1978 metais, buvo perduotas medikams.

Lietuvos jaunųjų ūkininkų ir jaunimo sąjungos vadovas Vytautas Buivydas šeštadienį išplatino laišką, kuriame teigė, jog trys vyrai gamindami pašarus buvo nutrenkti elektra.

Pasak V.Buivydo, didžiausias skausmas sūnaus ir sugyventinio iškart netekusiai moteriai, gyvenančiai netoli įvykio vietos. Moters teigimu, abu vyrai iš namų išėjo apie 10.30 val. šerti kiaulių, po valandos pamatė atvykstančius medikus ir policiją, sužinojo apie tragediją.

Skundžiasi, kad neturi už ką palaidoti

Vargingai gyvenanti moteris prisipažino, kad neturi santaupų, nežino kaip reikės gyventi ir iš kur gauti pinigų net laidotuvėms. Buvo kreiptasi į Plungės merą Audrių Klišonį, kuris pažadėjo ieškoti būdų padėti.

„Moteriškė liko viena, be dviejų vyrų, sudėtinga finansinė situacija, moteris verkia, jog neturi pinigų net karstui nupirkti. Plungės meras Audrius Klišonis pažadėjo imtis įvairių priemonių, kad galėtų padėti šiai vargingai gyvenančiai šeimai“, – pridūrė jis.

Vytauto Buivydo nuotr./Plungės rajone žuvusių asmenų gyvenamoji vieta
Vytauto Buivydo nuotr./Plungės rajone žuvusių asmenų gyvenamoji vieta

Naujos netikėtos aplinkybės

Sekmadienį Policijos departamentas paskelbė naujų netikėtų šios tragedijos aplinkybių. Policija praneša, kad šeštadienį apie 11 val. ūkiniame pastate, rasti mirusių 1964 ir 1989 metais gimusių vyrų kūnai.

Per įvykio vietos apžiūrą ūkinio pastato rūsyje rastas aparatas naminei degtinei gaminti, 2 tūkst. 200 litrų raugo ir 25 litrai skysčio, skleidžiančio naminės degtinės kvapą.

Taip pat rastas 1978 metais gimęs vyras, kuris dėl apsinuodijimo neaiškiomis toksinėmis medžiagomis paguldytas į ligoninę.

Kaip pranešė Policijos departamentas, per įvykio vietos apžiūrą ūkinio pastato rūsyje rastas aparatas naminei degtinei gaminti, 2 tūkst. 200 litrų raugo ir 25 litrai skysčio, skleidžiančio naminės degtinės kvapą.

Pradėti ikiteisminiai tyrimai mirties priežasčiai nustatyti ir dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) gaminimo ir laikymo.

Tas, kas turėdamas tikslą realizuoti neteisėtai pagamino, laikė, gabeno penkiasdešimt arba daugiau litrų naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) arba juos realizavo, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?