Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 13

Plungės rajono apylinkės teismas persikels į naują pastatą

Jau po Naujųjų metų Plungės rajono apylinkės teismas pradės darbą naujai suremontuotame erdvesniame ir patogesniame pastate.
Temos: 2 Plungė Teismas

Gruodžio 11 d. pasirašytu rekonstrukcijos užbaigimo aktu buvo patvirtinta rekonstrukcijos darbų pabaiga, šiuo metu vykdomos administracinio teismo pastato perdavimo teismui procedūros.

Iki šiol Plungės rajono apylinkės teismas buvo įsikūręs sename pastate. Jame  dirbo 6 teisėjai ir buvo tik dvi  posėdžių salės, todėl teismo posėdžiai dažnai vyko teisėjų darbo kabinetuose.

Teisme nebuvo patalpų, skirtų liudytojams ir bylų dalyviams susipažinti su bylomis, taip pat nebuvo patalpų konvojuojamiems asmenims ir tinkamų patalpų archyvui. Prie teismo nebuvo ir tinkamos automobilių stovėjimo aikštelės.

Dar 2007 m. Teisingumo ministerija perėmė iš Plungės rajono savivaldybės nuosavybės teise valdomą nekilnojamąjį turtą – kino teatrą.

Teismo pastato statybos darbai, atlikus viešojo pirkimo procedūras, pradėti 2011 m. Rekonstravimo metu didesnė antžeminė buvusio kino teatro dalis buvo perstatyta, administraciniame pastate atskirtos tarnybinės patalpos nuo viešųjų patalpų, įrengtos 4 modernios posėdžių salės, pasitarimų kambariai, vieno langelio dokumentų priėmimo – išdavimo patalpa interesantams.

Pagal reikalavimus įrengtos laikino sulaikymo kameros konvojuojamiems asmenims,  posėdžių salėse sumontuota garso įrašymo aparatūra, teisme yra nepilnamečių ir kt. nukentėjusiųjų apklausos kambarys su būtina technine įranga, vidaus patalpų ir lauko perimetro vaizdo stebėjimo sistema.

Įrengus uždarą vidinį kiemą, sudaryta galimybė privažiuoti transportui su areštuotais asmenimis prie teismo pastato.

Po viešojo pirkimo procedūros paskelbimo teismui baldus už 317 tūkst. litų pagamino VĮ prie Pravieniškių 1-ųjų pataisos namų dirbantys nuteistieji. Iš viso šio investicijų projekto įgyvendinimas  kainavo beveik 6 mln. litų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai