Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 14

Kremliuje apdovanota veikėja po 15min publikacijos traukiasi iš darbo mokykloje

15min paskelbus, kad praeityje dėl grėsmių nacionaliniam saugumui Valstybės saugumo departamento (VSD) ataskaitose minėta ir Kremliuje už nuopelnus Rusijai apdovanota Ela Kanaitė dirba Vilniaus mokykloje-darželyje „Svaja“ direktoriaus pavaduotoja ugdymui, Vilniaus miesto savivaldybė pranešė, jog ji pasitrauks iš pareigų.
Dmitrijus Medvedevas ir Ela Kanaitė
Dmitrijus Medvedevas ir Ela Kanaitė / Nuotrauka iš VSD ataskaitos

15min publikaciją skaitykite čia: VSD ataskaitoje minėtai ir Kremliuje apdovanotai mokytojai – pareigos Vilniaus mokykloje

„Reaguodama į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, jog mokykloje-darželyje „Svaja“ direktoriaus pavaduotoja ūkio reikalams dirba Valstybės saugumo departamento paskelbtoje Grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimo ataskaitoje minima Ela Kanaitė, Vilniaus miesto savivaldybė praėjusią savaitę kreipėsi į mokyklos-darželio laikinąją direktorę, kad būtų įvertinta situacija ir priimti atitinkami sprendimai. Šiandien savivaldybė sulaukė direktorės atsakymo, kad direktorės pavaduotojos ūkio reikalams pareigas nuo 2020 m. rugsėjo einanti E.Kanaitė parašė prašymą šalių susitarimu nutraukti jos darbo sutartį“, – pranešė Vilniaus miesto savivaldybė.

Jos teigimu, šiuo metu E.Kanaitė turi nedarbingumo pažymėjimą, jos prašymą nutraukti darbo sutartį direktorė tenkins iškart po pažymėjimo galiojimo pabaigos.

Savivaldybė tikina iki informacijos pasirodymo viešojoje erdvėje neturėjusi nformacijos apie tokio asmens darbą minimoje švietimo įstaigoje – už personalo atranką švietimo įstaigoje yra atsakingas jos direktorius.

Vilniaus miesto savivaldybė pasisako prieš neigiamą įtaką vaikams galinčių daryti asmenų darbą švietimo įstaigose, deda ir toliau dės pastangas, kad tokių atvejų nebūtų.

Apie E.Kanaitės darbovietę feisbuke pirmasis paskelbė visuomenininkas Algis Ramanauskas.

15min rašė, kad 2015 metų VSD ataskaitoje E.Kanaitė paminėta kaip viena iš asociacijos „Pagrindinių teisių gynimo ir tyrimo centras“ steigėjų, Rusijos ambasados Vilniuje koordinuojamos Respublikinės tėvynainių tarybos narė. E Kanaitė taip pat vadovavo Lietuvos rusų mokyklų mokytojų asociacijai.

2015 metų ir 2016 metų ataskaitose teigiama, kad E.Kanaitė savo veikla padeda užtikrinti Rusijos įtakai palankią terpę.

Pasak departamento, 2014 metais Lietuvos mokyklų rusų mokomąja kalba moksleiviai dalyvavo Rusijos finansuojamuose užsiėmimuose, propagandiniuose renginiuose. Anot VSD, tokiu būdu Rusija siekia ruošti užsienio rusakalbio jaunimo lyderius ir formuoti jai lojalią tėvynainių kartą.

E.Kanaitei už nuopelnus Rusijai 2012 metais tuometis Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas įteikė apdovanojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi