Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po antilopės jauniklio kančių Klaipėdos zoologijos sode – ekspertų patikrinimo išvados

Po viešojoje erdvėje pasirodžiusios informacijos apie tai, kad Klaipėdos zoologijos sode užfiksuotas brutalus antilopės jauniklio sužalojimas bei situaciją suvaldyti bandžiusių darbuotojų galimai nederami veiksmai, tyrimo dėl šio įvykio ėmėsi ir Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Trečiadienio pavakarę jie pateikė savo išvadą.
Meškos laikymo sąlygos „Gamtos perle“
Klaipėdos zoologijos sodas

Į 15min redakciją antradienį kreipėsi skaitytoja Viktorija Mankevičiūtė. Ji nurodė, kad su šeima nusprendė apsilankyti Klaipėdos zoologijos sode ir pamatyti tigrų jauniklius, tačiau visai netikėtai lankytoja ir jos artimieji tapo brutalaus įvykio liudininkais.

Į suaugusių antilopių būrį darbuotojams įleidus jauniklį, šis gentainių buvo smarkiai sužalotas. Maža to, pasak moters, zoologijos sodo darbuotojų šis įvykis visai nesujaudino, o sužeistą antilopės jauniklį jie tiesiog nutempė į garažą ir ten paliko.

Tokie įvykiai papiktino moterį. Ji išreiškė abejones, ar zoologijos sode dirbantys specialistai veikė kompetentingai.

VIDEO: Klaipėdos zoologijos sode lankytoją šokiravo darbuotojų elgesys su sužeistu antilopės jaunikliu

Situaciją ėmėsi nagrinėti Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Įstaigos inspektoriai šiandien vyko į Klaipėdos zoologijos sodo patikrinimą, kuriame nustatė, jog laikomų antilopių aptvare yra laikomi du suaugę patinai, dvi patelės ir du 2-2,5 mėn. amžiaus patelės ir patinėlio jaunikliai. Gyvūnų banda laikoma kartu, reikalavimų atskirti šios rūšies gyvūnų jauniklius nėra.

Apklausus darbuotojus, paaiškėjo, kad tai buvo pirmas toks zoologijos sode fiksuotas incidentas, kuomet antilopių bandoje pasireiškia toks agresyvus elgesys tarp patinų.

„Gyvūnų prižiūrėtų teigimu agresyvus antilopės patino elgesys pasireiškė, dėl galimai rujojančios patelės, taip patinui stengiantis išvengti galimų konkurentų. Sužalotas patinas buvo dviejų mėnesių amžiaus.

Incidento metu darbuotojai dėl savo saugumo patekti į aptvarą negalėjo, todėl buvo priimtas sprendimas ištardyti tvorą ir pro plyšį ištraukti sužalotą gyvūną. Gyvūnas buvo patalpintas atskiroje patalpoje, atskiriant jį nuo suaugusių antilopių. Buvo iškviestas privatus veterinaras, tačiau jauniklis dėl daugybinių sužalojimų neišgyveno.

Zoologijos sodas privalo turėti sutartį su veterinarijos gydytoju, tačiau reikalavimo jam budėti visu zoologijos sodo darbo metu nėra.

Patikrinimo metu pažeidimų nenustatyta, tačiau teiktos rekomendacijos atidžiau stebėti situaciją ir papildomai įvertinti visas iškilusias rizikas bei priimti papildomus sprendimus siekiant atskirti ar kitaip apsaugoti patinų jauniklius dėl šio pasireiškusio gyvūnų elgesio“, – skelbiama VMVT pranešime.

Šiais metais daugiau pranešimų dėl šio zoologijos sodo veiklos VMVT nebuvo gavusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi