Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 06

Po frazės apie „priešiškai nusiteikusias“ organizacijas Miškų urėdiją užliejo kritikos lavina

Verkių regioniniame parke plynai kertamas miškas sukėlė tokią audrą, kokios turbūt ir patys tais kirtimais užsiimantys miškininkai negalėjo numatyti. Visuomenininkams ėmus kelti klausimus, ar viskas čia daroma teisėtai ir teisingai, Valstybinių miškų urėdija atsakė itin emocingai, savo paaiškinimuose pavadinusi klausėjus „priešiškai nusiteikusiomis organizacijomis“. Tai sukėlė tikrą kritikos laviną, todėl urėdijai beliko atsiprašinėti.
Nukirstas ąžuolas
Nukirstas ąžuolas / M.Potapovo nuotr.

Apie tai, kad Vilniaus Verkių parke šalia išdžiūvusių eglių nukirsta ir daugybė sveikų lapuočių, vien ąžuolų – per 20, kas sukėlė didžiulį visuomenininkų pasipiktinimą, 15min rašė praėjusią savaitę.

Tuomet Aplinkosaugos koalicija išplatino pranešimą apie tai, teigdama, kad kirtimus pastebėjęs „Girių spiečiaus“ narys Mindaugas Potapovas kreipėsi į institucijas, ragindamas kuo greičiau stabdyti kirtimus, nes jais „naikinamos vertingos gamtinės buveinės ir vilniečių poilsiui skirtas miškas“.

Vilniaus miesto savivaldybė socialiniuose tinkluose dalijosi Vilniaus miškų urėdijos paaiškinimu, kad minimoje vietoje buvo užfiksuoti žievėgraužio tipografo masinio paplitimo židiniai. Tad esą „kai eglynai yra pažeisti ištisai, vienintelė veiksminga ir galima priemonė yra plynieji sanitariniai miško kirtimai“.

Plačiau skaitykite čia: Dar vienas konfliktas dėl medžių: kodėl Verkių regioninio parko miške iškirsti vertingi ąžuolai.

Sukiršino pavadindami „priešiškai nusiteikusiais“

Tačiau kritika neslūgo ir VMU lapkričio 3-osios popietę pasidalijo gerokai emocingesniu komentaru. Bent jau jo pradžia sukėlė tikrą audrą, kadangi urėdija nusprendė savo poziciją pateikti „atsakydami į pastaruoju metu priešiškai nusiteikusių organizacijų paklausimus dėl plynų sanitarinių kirtimų, kai paklausėjai kaltina, jog kirtimai vykdomi neteisėtai“.

Videokadras/Kirtimai Verkių regioniniame parke
Videokadras/Kirtimai Verkių regioniniame parke

Tas „priešiškai nusiteikusių organizacijų“ įvardijimas ir tapo dar didesnio konflikto priežastimi, tad savaitgalį urėdijai teko atsiprašinėti: „Valstybinių miškų urėdijos vardu atsiprašome visų, kuriuos užgavome su teiginiu „priešiškai nusiteikę“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi