Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po kovos su sunkia liga mirė gerbiama gydytoja

Lietuvos otorinolaringologų draugija praneša, kad mirė Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės gydytoja otorinolaringologė, audiologė Violeta Pčalinienė.
Žvakės
Žvakės / Shutterstock nuotr.

„Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Ausų, nosies ir gerklės ligų skyriaus kolektyvas liūdi mylimos kolegės, gydytojos otorinolaringologės, audiologės Violetos Pčalinienės.

1988 m. baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą, Violeta internatūrą atliko Misionierių ligoninės Vaikų otorinolaringologijos skyriuje. Mažieji pacientai jaunąją daktarę pamilo, todėl užaugę vesdavo konsultacijai savo vaikus. Kartu gydytoja dėstė Vilniaus medicinos mokykloje.

Darbštumas ir atsidavimas ligoniams neliko nepastebėtas. Ji buvo pakviesta dirbti į Misionierių ligoninės Suaugusiųjų otorinolaringologijos skyrių. 2005 m. kartu su kolektyvu persikėlė į RVUL Ausų, nosies ir gerklės ligų skyrių. Nuo 1997 m. gydytoja dirbo ir Baltijos-Amerikos terapijos ir chirurgijos klinikoje.

Ėmusi gilintis į audiologiją, kvalifikaciją tobulino Vilniaus ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetuose, geriausiose užsienio klinikose. Audiologijos tema skaitė pranešimus Vilniaus ir tarptautinėse konferencijose. Violeta atlikinėjo šiuolaikinius klausos tyrimus, domėjosi klausos sutrikimų gydymo metodais, klausos reabilitacija.

Pacientai itin vertino gydytojos nuoširdumą, dėmesį žmogui, mes, kolegos – draugiškumą, siekį pagelbėti sudėtingose situacijose. Ji buvo mūsų kolektyvo siela. Buvo itin kukli, džiaugėsi kolegų pasiekimais. Ji mokėjo dirbti kartu su kitais, neatsisakydavo tirti sudėtingus pacientus. Violeta buvo labai darbšti. Net kovodama su sunkia liga įstengdavo dirbti keliose gydymo įstaigose nemažu krūviu.

Užaugino du talentingus sūnus. Su vyru Eugenijumi automobiliu skersai išilgai apkeliavo Europą, slidinėdavo kiekvieną žiemą kalnuose. Kaskart grįžusi iš kelionių pasidalindavo džiugesiu, kelionių ilgesiu ir patarimais. Net sveikata nenutrynė optimizmo bei gyvenimo džiaugsmo.

Violetos šypseną saugosime širdyse ir prisiminimuose. Dėl žmonos ir mamos mirties nuoširdžiai užjaučiame vyrą Eugenijų, sūnus Marių ir Roką“, – rašoma nekrologe.

Gydytoja V.Pčalinienė penktadienį palaidota Vilniaus Kairėnų kapinėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas