Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 20

Po nelaimės Grabijolų kaime žmonės aukoja pinigus senolio namui atstatyti, į talką šoko kaimynai

Neries regioniniame parke, Elektrėnų savivaldybės esančiame Grabijolų kaime gyvenantis 86-erių senolis Vytautas, kurio namą apgriovė ketvirtadienį nuvirtęs kieme augęs didžiulis medis, neliko be pagalbos. Į pagalbą jam atėjo Neries regioniniame parko direkcija, paprašiusi žmonių aukoti.
Grabijolų kaime nuvirtęs medis apgriovė namą
Grabijolų kaime nuvirtęs medis apgriovė namą / Liudininko nuotr.

Neries regioniniame parke, Elektrėnų savivaldybės Grabijolų kaime, kilus audrai, ketvirtadienį įvyko skaudi nelaimė – ant senolio namo užvirto medis. Kaimo gyventojas patyrė didžiulių nuostolių – lūžo stogas, buvo pažeista siena, dužo langai. Dėl lietingo oro viduje prisikaupė vandens.

Sekmadienį jau buvo suaukota 5000 eurų. Vytauto kaimynai dirbo dvi dienas: supjovė nuvirtusį didelį medį, padarė laikiną karkasą, apdengė stogą plėvele.

Neries regioninio parko direktorė Aušra Žičkutė 15min praėjusį penktadienį sakė, kad dėl šio medžio ir šalia augančio beržo dar 2020 metais kaimyninio sklypo savininkas kreipėsi į Elektrėnų savivaldybę. Buvo kreiptasi dėl uosio apgenėjimo. Direktorės teigimu, uosis buvo apgenėtas.

Direktorė sakė, kad ant namo nuvirtęs uosis išoriškai atrodė sveikas, tai matoma net jam esant jau supjaustytam. Tačiau medžio šaknų sistema jau buvo pradėjusi pūti ir augalas virto iš šaknų. Būtent todėl, kad puvimas vyko šaknyse, niekas negalėjo įvertinti medžio būklės.

„Nepaprastai nemalonus, skaudus ir blogas incidentas“, – apgailestavo direktorė.

Neries regioninio parko direkcija savo puslapyje paskelbė prašymą aukoti, kad būtų sutvarkytas senolio namas ir jis vėl galėtų jame gyventi.

„Turbūt jau girdėjote apie didelę nelaimę Grabijolų kaime. Griuvo senas uosis ir visiškai sutraiškė etnografinio gyvenamojo namo stogą. Laimei, namo savininkas, p. Vytautas, yra sveikas ir gyvas. Tačiau jis liko beveik be namų“, – rašoma direkcijos puslapyje internete.

„Tai nepaprastai sunki situacija tiek p. Vytautui, tiek Grabijolų kaimo bendruomenei, tiek šiuo kaimu besirūpinančioms institucijoms. Visiems labai skaudu dėl šios nelaimės. Nuo tada, kai sužinojome apie nelaimę, tiek parko direkcija, tiek seniūnija stengiamės padėti kuo galime, bendraujame su p. Vytautu. Ieškome būdų, kaip kuo operatyviau pagelbėti bent laikinai uždengti stoge atsivėrusį plyšį, o tada – ir pakeisti stogo dangą, suremontuoti sugadintas stogą laikančias konstrukcijas.

Rinksime lėšas stogo remonto darbams. Jau kitą savaitę paskelbsime nemokamų paramos žygių datas, kurių metu surinktos aukos bus skirtos stogo atstatymui. Nuo pirmadienio taip pat galėsite už tam pačiam tikslui skirtą auką apsistoti prie Grabijolų esančioje “Neries trobelėje„. Ir savaitgaliais, ir darbo dienomis. Ieškome ir kitų būdų padėti p. Vytautui, apie juos informuosime vėliau“, – rašo direkcija.

Anot parko vadovybės, nepaprastai padėtų statybinėmis medžiagomis, stogo danga, mediena ir pan. prekiaujančių parduotuvių, įmonių, statybininkų pagalba. Parko vadovybė paragino norinčius aukoti Vytauto namo stogo atstatymui.

Pinigus galima pervesti į šią sąskaitą: LT247300010171178240, UGNIUS NARUTIS, Swedbank. Sąskaitą atidarė Grabijolų kaimo bendruomenė namo stogo atstatymui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento