Pasak Kauno apskrities VMVT Maisto skyriaus vedėjos Virginijos Grigaravičiūtės, abiejuose kioskuose, kuriose buvo prekiaujama kebabais, nebuvo tekančio karšto ir šalto vandens. Specialistams įtartini pasirodė ir neaišku iš kur atgabenti mėsos produktai, taip pat rasta pasibaigusio galiojimo produktų.
Pinigines baudas sumokėjusios įmonės atnaujinti veiklą galės tik tuomet, kai pašalins šiuos pažeidimus.
Kituose tikrintuose kioskuose taip pat netrūko pažeidimų. Keliuose inspektoriai rado, kad greitai gendantys produktai buvo laikyti aukštesnėje nei reikėtų temperatūroje. Ne visur darbuotojai laikėsi technologinių procesų eiliškumo, o tai, anot specialistų, gali sukelti kryžminės taršos pavojų. Nevienoje įmonėje pastebėta, kad darbuotojai naudoja plovimo, dezinfekavimo priemones, kurių tinkamumo naudoti terminas buvo pasibaigęs.
Pasak V.Grigaravičiūtės, kebabais prekiaujantys kioskai Kauno rajone atsirado prieš 3-4 metus.
„Jiems taikomi tokie pat griežti maisto saugos, higienos reikalavimai, kaip bet kuriai viešojo maitinimo sumažinto asortimento įmonei", – priminė specialistė.