Kaip rašo VMVT, Alytaus padalinio inspektoriai patikrinimo metu rado nešvarias maisto gaminimo patalpas be ventiliacinės sistemos, todėl vėdinimas vyko laikant atidarytas duris.
Mėsos ceche nebuvo karšto tekančio vandens, indų plovyklos – nešvarios, ant jų laikomi mediniai apipeliję stelažai. O stalo indams džiovinti skirtų džiovyklų visai nebuvo, kaip ir rankų, paviršių plovimo bei dezinfekavimo priemonių.
Gamybiniai stalai, taip pat peiliai, pjaustymo lentos – neženklinti. Iš maisto skyriuje dirbančių 5 žmonių, 3 neturėjo asmens medicininių knygelių ir sveikatos žinių patikrinimo pažymėjimų.
Tikrinimo dieną buvo gaminami „Turistų kukuliai pomidorų padaže“ be patvirtintos receptūros ir technologijos aprašymo.
Dėl nustatytų grubių pažeidimų „Nemunaičio stovyklos“ maisto skyriaus veikla ne tik laikinai sustabdyta, bet ir atsakingam darbuotojui skirta administracinė bauda, įmonė priskirta padidintos rizikos grupei. Tad bus dažniau tikrinama.
„Nemunaičio stovykloje“ atostogaujančius 78 vaikus pagal su Visuomenės sveikatos centru suderintu valgiaraščiu laikinai maitins kavinė UAB „Savas kalnas“.