Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti
2012 07 13

Po pobūvio Vilniaus restorane – salmoneliozės protrūkis

Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba gavo informaciją iš Vilniaus visuomenės sveikatos centro apie devynis asmenis, įtariamus apsirgus bakterine žarnyno infekcija po dalyvavimo krikštynų pobūvyje restorane „Livin“ (Perkūnkiemio g. 5, Vilnius). Visi susirgę asmenys kitą dieną kreipėsi į medicinos įstaigas dėl karščiavimo, viduriavimo, pykinimo, vėmimo, silpnumo ir raumenų skausmų. Keturiems jų nustatytos bakterijos Salmonella enteritidis.
Salmonelės bakterija
Salmonelės bakterija / Wikimedia.org nuotr.
Temos: 1 Salmoneliozė

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nedelsiant patikrino restoraną „Livin“, priklausantį UAB „BJ Company“. Tikrinimo metu nustatyti bendri higienos reikalavimų pažeidimai: maisto tvarkymo patalpoje trūko tvarkos, buvo laikomi pašaliniai daiktai, maisto produktai buvo laikomi ne pagal reikalavimus – šaldiklyje, kartu su šaldytomis daržovėmis buvo laikomi valgomieji ledai ir utilizavimui skirti nekokybiški maisto produktai. Keliems restorane gaminamiems patiekalams nebuvo pateikti technologiniai aprašymai, rasta duonos gaminių su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais. Nustatyta, kad pobūvio užsakovai restorane svečius vaišino atsineštiniu savos gamybos tortu.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba praneša, kad patikrinimo metu buvo paimti plovinių mėginiai nuo gamybos inventoriaus ir indų, skirtų stalo serviravimui per pobūvius, ir pristatyti ištirti į Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratoriją.

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, restorano „Livin“ veikla laikinai sustabdyta. UAB „BJ Company“ administracijai nurodyta atlikti restorano „Livin“ maisto tvarkymo patalpų plovimą ir dezinfekavimą, uždrausta naudoti nekokybiškus produktus (iš viso 7 kg), kurių tinkamumo vartoti terminai pasibaigę. Dvi restorano virėjos nukreiptos  bakteriologiniam ištyrimui.

Epidemiologinis tyrimas tęsiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos