Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 10 26

Po rinkimų vėl prabilo G.Landsbergio svainis L.Andriulis: „Toliau būti žeminamas nesileisiu“

Iškart po pirmojo Seimo rinkimų turo komentarą viešoje feisbuko grupėje „Už ką nebalsuoti 2020 Seimo rinkimuose (renkame geriausius iš blogiausių)“ parašęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininko Gabrieliaus Landsbergio svainis Liudvikas Andriulis dvi savaites tylėjo, kol jo įrašą komentavo visi – nuo „valstiečių“ iki paties konservatorių pirmininko, jo tėvo rašytojo Vytauto V.Landsbergio ir senelio Vytauto Landsbergio.
Gabrielius Landsbergis ir Liudvikas Andriulis
Gabrielius Landsbergis ir Liudvikas Andriulis / 15min ir asmeninio archyvo nuotr.

Tačiau pirmadienį L.Andriulis vėl prabilo feisbuke ir pareiškė nesigailintis nė vieno savo komentare išsakyto žodžio ir pakartojo visą įrašą.

Jis tikino, kad dvi savaites patylėjo, nes to prašė pats G.Landsbergis, tačiau teigė, kad toliau būti žeminamas nesileis.

„Dar kartą visus sveikinu su dešiniųjų pergale. Pažiūrėjau, kad mano prieš dvi savaites rašytas superskandalingas tekstas žodis žodin tinka ir šiandienai. Daugelis komentuotojų jo, panašu, neskaitė, tai įdėsiu – pasirašau po kiekvienu žodžiu ir nieko nekeičiu“, – įrašą pirmadienį pradėjo L.Andriulis.

Būtent tą įrašą komentavo ir pats G.Landsbergis, apgailestavęs, kad „vakaro riteriai, klaviatūros riteriai prirašo įvairių įdomių dalykų, nieko bendro neturinčių su partijos programa“, ir jo tėvas bei senelis.

G.Landsbergio tėvas V.V.Landsbergis L.Andriulį vadino „tiesiog šmaikščiu save eksponuot mėgstančiu egoistu, tikrai ne komandos/komandiniu žaidėju“, tačiau netrukus įrašą ištrynė. V.Landsbergis delfi.lt rinkimų vakarą sakė, kad tokio giminaičio jis „neįsileistų pro duris“.

V.V.Landsbergio įrašas
V.V.Landsbergio įrašas

Pats L.Andriulis nemano parašęs ką nors bloga, tačiau jaučiasi pažemintas.

I took one for the team – Gabrieliaus prašymu į šūdų malūną nesivėliau ir net žeminamas rinkausi palaukti rinkimų pabaigos – dėl bendrojo gėrio.

Bet toliau būti žeminamas nesileisiu. Gabrieliaus giminaičių elgesys ir žodžiai neverti komentaro, jie daug pasako apie tuos žmones. Paminėsiu tik, kad pagrindiniais skandalo varikliais tie seniai ir buvo – jei ne jų pastangos, vaikiška overreakcija ir nesąmoningi komentarai, Širinskienės šlapias PR sapnas nebūtų išsipildęs ir tiek išsisukęs“, – teigia L.Andriulis.

Asmeninio albumo nuotr.va/Liudvikas Andriulis su žmona Medeina Čijauskaite
Asmeninio albumo nuotr.va/Liudvikas Andriulis su žmona Medeina Čijauskaite

Pasak jo, atsiriboti nuo kitokias politines pažiūras turinčio giminaičio galima kitokiais argumentais ir leksika.

„Indikacijos, kad 14:30 tekstą rašiau neblaivus, nėra gudrus argumentas. Tekstas per daug rišlus“, – į G.Landsbergio komentarą, kad buvo vakaro klaviatūros riteris, atsako svainis.

Jis teigia, kad patirti tiek žeminimo už partijos politikos neatitinkančią politinę ne politiko nuomonę buvo stipru.

„O galų gale rezultatai parodė, kad jokios įtakos tai neturėjo – ir negalėjo turėti. Jei turėčiau įtaką swinginti rinkimus ar vienmandates, matyt, ja naudočiausi. Neturiu. Kaip bebūtų, sveikinu visus su nuostabia pergale, labai džiaugiuosi rezultatais, ir kaip tada rašiau – sveiki atvykę į naują Lietuvą“, – rašo jis ir kartoja tiek atgarsių sulaukusį komentarą:

Dar kartą visus sveikinu su dešiniųjų pergale. Pažiūrėjau, kad mano prieš dvi savaites rašytas superskandalingas tekstas...

Posted by Liudvikas Andriulis on 2020 m. spalio 26 d., pirmadienis

„Nuostabios naujienos – TS-LKD laimėjo daugiamandatėje, liberalusis partijos flangas buvo sureitinguotas į viršų, kas rodo, kad kryptis buvo teisinga.

Geriausia naujiena – didžiulį rezultatą parodė dvi liberalios partijos, ypač Laisvės partija – pagaliau Lietuvai bus postūmis europietiškų vertybių link. Abi liberalų partijos turės didelę ir itin įtakingą frakciją Seime, manau, kad pagaliau galime tikėtis vienalyčių santuokų įteisinimo, pasipriešinimo išmokoms ir pašalpoms, lengvesnės imigracijos.

Visiškai nušluoti buvo senoviniai religiniai nacionalistai, didelę nesėkmę patyrė socialdemokratai. Seime nematysime Kirkilų, Bernatonių, Šiaulienių. Radžvilistai, Juozaitininkai, Daginiai ir Puteikininkai net kartu nesurenka 5%. Daugelis jų neatgaus net užstatų. Lazdos partija su Nendre liko tik pašaipos objektu, rinkėjai parodė duris ir Krivickui su Janutiene, vargu, ar jie grįš į politiką.

Laukia antras turas, kuriame istoriškai daug TS LKD ir Liberalų lyderystės. Valstiečiai kausis, bet šiemet jie gerokai silpnesni, ir dešinė tikrai dar pridės sau mandatų.

Visuomenė pasikeitė – Facebook karta, jaunos, miestuose gyvenančios išsilavinusios šeimos įgavo daug svorio, ir jų balsai lemia aiškią Lietuvos kryptį link modernių, liberalių vertybių. Po ketverių metų Lietuva jau bus labai kitokia, o 2024 metais jaunų, modernių žmonių svoris bus dar didesnis. Provincijos, nostalgijos sovietizmui ir populistų balsai prislopo ir nebėra girdimi.

Sveiki atvykę į naują Lietuvą, sveikinu visus liberalių pažiūrų grupės narius.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas