Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 02

Po septynerių metų lietuvei leista pamatyti buvusio sutuoktinio pakistaniečio pagrobtas dukras: „Aš labai laiminga“

Po septynerių metų pertraukos po to, kai buvęs pakistanietis sutuoktinis pagrobė jų tris dukteris ir Pakistane pradingo kaip į vandenį, lietuvei leista susitikti su savo vaikais. Toks buvo teismo sprendimas, skelbia tribune.com.pk. Pirmadienį Pakistano Aukščiausiasis teismas padėjo lietuvei susitikti su savo dukromis, praneša pakistantoday.com.pk.
Veidą visiškai paslėpusi musulmonė
Musulmonė. Asociatyvinė nuotr. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Lietuva Pakistanas

Anot portalo, toks sprendimas priimtas teisėjų kolegijos, kuria vadovavo Pakistano vyriausiasis teisėjas Mianas Saqibas Nisaras. Kolegiją taip pat sudarė teisėjas Umaras Atta Bandiyalas ir teisingumas Ejazulas Ahsanas. Priminsime, kad Pakistano Aukščiausiasis teismas priėmė svarstyti lietuvės Maimounos Liškauskaitės prašymą atiduoti jai anksčiau teismo priteistus vaikus iš buvusio vyro Jamshido Siddique'o.

Lietuvė Maimouna Liškauskaitė Pakistane per teismą tikisi susigrąžinti tris dukteris – Ayeshą, Maryamą ir Amną.

Vykstant teismo procesui, mergaičių buvo paklausta, ar jos buvo susitikusios su savo mama. Į šį klausimą viena iš dukrų – Maryam – atsakė, kad ji nepažįsta Maimounos Liškauskaitės.

Kai teisėjai nutarė surengti susitikimą tarp vaikų ir motinos, Maryam pareiškė norinti, kad ir jos tėvas dalyvautų susitikime.

„Ar tai jūsų auklėjimas?“ – teisėjas M.S.Nisaras. „Jūs nuodijate jų protus“, – pridūrė jis.

Mergaitėms dabar yra 13,11 ir 9 metai. Motina nematė savo vaikų septynerius metus.

Aš labai laiminga šiandien. Leisiu laiką su savo dukromis.

Pakistano vyriausiasis teisėjas teigė, kad motinos meilė yra jos dukterų teisė, todėl esą labai liūdna, kad jos neatpažįsta savo gimdytojos po septynerių metų buvimo atskirai nuo jos.

Teismas pareiškė, kad lietuvės buvęs sutuoktinis Jamshidas Siddique'as turi įvykdyti visus įsipareigojimus dėl Maimounos gyvenamosios vietos, kad ji galėtų gyventi su dukromis.

Kitas teismo posėdis turėtų įvykti po dviejų savaičių. Išėjusi iš teismo ir kalbėdama su žurnalistais lietuvė dėkojo vyriausiajam teisėjui: „Aš labai laiminga šiandien. Leisiu laiką su savo dukromis“.

Teisėjas Nisaras atkreipė dėmesį į tai, kad tėvas nedėjo pastangų į tai, kad dukterys bendrautų su motina vaizdo skambučiais.

Aukščiausias Teismas pažymėjo, kad lietuvės skundas buvo pateiktas kovo 31 d. Jis perduotas per advokatą Chaudhry Faisalą Hussainą. Teismas nurodė, kad nepilnamečiai negali būti patraukti iš šio teismo jurisdikcijos, apie tai informuota šalies vyriausybė ir Vidaus reikalų ministerija.

Primenama, kad Savo kreipimesi į teismą lietuvė nurodė, kad ji 2004 metais priėmė Islamą savo valia ir apsivedė su Siddique'u. Santuoka buvo įregistruota Lietuvoje ir visi trys vaikai taip pat gimė mūsų šalyje.

2010 metais lietuvė su šeima apsigyveno Dubajuje, tačiau vieną dieną vyras tiesiog dingo, vėliau paaiškėjo, kad jis su vaikais Pakistane. 2011 metais jis jai atsiuntė skyrybų dokumentus.

M.Liškauskaitės laiške teismui teigiama, kad Jamshidas Siddique'as nepaisė to, kad vaikų globa atiduota motinai ir dukterų jai neatidavė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento