Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po skandalo Jonavos kultūros centro vadovas traukiasi iš pareigų

„Sienos“ ir „Laisvės TV“ tyrimas „Chatos ir atkatai“ privertė Jonavos kultūros centro (JKC) vadovą Sergejų Jefimenką trauktis iš pareigų. Anksčiau iš posto trauktis sutikęs tik su solidžia išeitine kompensacija, JKC vadovas nutarė išeiti tuščiomis – tuoj po to, kai dėl galimos korupcijos JKC pradėtas ir ikiteisminis tyrimas.
Sergejus Jefimenka
Sergejus Jefimenka / Nuotr. iš Jonavos savivaldybės tinklalapio

Tyrimą dėl galimo kyšininkavimo policija pradėjo praėjusią savaitę, tai „Sienai“ pranešė į prokurorus dėl S.Jefimenkos nutaręs kreiptis Seimo narys Vytautas Bakas. Visgi pats S.Jefimenka tuo metu trauktis neketino.

Meras Mindaugas Sinkevičius „Sienai“ tuomet patvirtino, kad JKC vadovas išreiškė pageidavimą postą atlaisvinti tik tuo atveju, jei savivaldybė jam išmokės maksimalią šešių mėnesių darbo užmokesčio dydžio išeitinę kompensaciją. Šią savaitę situacija pasikeitė.

„Vakar, rugsėjo 9-ąją, gautas Jonavos kultūros centro S.Jefimenkos prašymas nutraukti jo darbo sutartį nuo rugsėjo 13 dienos. Direktoriaus prašymas bus patenkintas. Kadangi prašoma atleisti savu noru, išeitinės nėra mokamos“, – „Sienai“ teigė Jonavos rajono savivaldybės Komunikacijos poskyrio vedėja Jovita Stanevičiūtė.

„Sienos“ ir „Laisvės TV“ tyrime atskleidėme, kaip nuo 2017 metų JKC vadovaujantis S.Jefimenka praturtėjo keliais šimtais tūkstančių eurų, įskaitant ilgą laiką nedeklaruotą nekilnojamąjį turtą Tenerifėje. Tyrimo personažai pasakojo apie įtartinas tendencijas JKC viešuosiuose pirkimuose bei galimą mobingą darbuotojų atžvilgiu. Vienas pašnekovas, sutikęs kalbėti tik anonimiškai, pats prisipažino reguliariai nešęs „atkatus“ S.Jefimenkai.

S.Jefimenka teigė nieko neteisėto nedaręs ir atmetė buvusių darbuotojų kaltinimus mobingu.

Ikiteisminis tyrimas dėl situacijos JKC šiuo metu apsiriboja galimo kyšininkavimo epizodu. Seimo narys V.Bakas įsitikinęs, kad vėliau tyrimas gali būti praplėstas ir kitais Baudžiamojo kodekso straipsniais, tame tarpe – galimu neteisėtu praturtėjimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?