Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 26 /19:15

Po skandalo Pagėgių meras ir vicemerė sustabdė narystę Liberalų sąjūdyje

Kilus skandalui dėl galimo lėšų švaistymo Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius, vicemerė Ligita Kazlauskienė, tarybos narė Gražina Jankauskienė ir buvęs tarybos narys Vladimiras Gorodeckis trečiadienį sustabdė narystę Liberalų sąjūdyje.
Meras Vaidas Bendaravičius ir vicemerė Ligita Kazlauskienė
Meras Vaidas Bendaravičius ir vicemerė Ligita Kazlauskienė / Kadras iš tarybos posėdžio įrašo

Liberalų sąjūdžio valdybos teigimu, informacija apie galimai nepagrįstas Tarybų narių veiklos išlaidas Pagėgių savivaldybėje kelia abejones dėl apskaitos skaidrumo ir negali būti ignoruojama.

Valdybos teigimu, informacijai pasitvirtinus, Tarybos nariams teks grąžinti nepagrįstas išlaidas ir prisiimti atsakomybę. Ši situacija taip pat atskleidžia poreikį aiškiau įstatymiškai reguliuoti tokių išlaidų panaudojimą ateityje.

Visuomenininkas ir žurnalistas Andrius Tapinas antradienį paskelbė skandalingus duomenis iš Liberalų sąjūdžio atstovo valdomos Pagėgių savivaldybės.

Pasak „Laisvės TV“ įkūrėjo, vietos politikai per praėjusią kadenciją degalams išleido 250 tūkst. eurų, o nuvažiavo daugiau nei 1,5 mln. kilometrų, nors savivaldybė yra ganėtinai maža.

Tarp tokių keliautojų ir meras Vaidas Bendaravičius, išvažinėjęs daugiau nei 19 tūkst. eurų, pylęs į degalų baką tiek benziną, tiek dyzeliną.

Pagėgių meras15min teigė važinėjantis ir su tarnybiniu, ir su dviem asmeniniais automobiliais, tačiau neigė sukčiavęs.

Seimo pirmininkė, Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen 15min tvirtino, kad situacija „atrodo blogai“.

„Iš to, kas paskelbta viešai, situacija atrodo blogai. Kaip politikė tokį lėšų naudojimą vertinu neigiamai ir esu įsitikinusi, kad kiekvienas politikas, kuris negali pagrįsti panaudotų lėšų, turi už tai atsakyti“, – pabrėžė partijos ir Seimo pirmininkė.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Viktorija Čmilytė-Nielsen
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Viktorija Čmilytė-Nielsen

„Keturi Pagėgių savivaldybės liberalai, įskaitant merą, stabdo narystę partijoje kol bus išsiaiškinta, ar pažeidė ką nors, ar nepažeidė“, – BNS sakė Seimo liberalų frakcijos seniūnas, valdybos narys Eugenijus Gentvilas.

„Tai yra jų apsisprendimas. Vis tiek ilgai bus grojanti ši muzika, kai baigsis melodija, priims sprendimą grįžti į partiją. Ko gero, situaciją tirs ne tik Andrius Tapinas, žurnalistai analizuos, gal tirs Vyriausybės atstovas apskrityje, ar pažeista, ar nepažeista“, – sakė politikas.

E. Gentvilo teigimu, Pagėgių meras naudojasi dviem asmeniniais automobiliais, kurie naudoja skirtingą kurą. Savivaldybės numatyta tvarka leidžia naudoti privatų automobilį. Anot jo, viešumoje pateikta informacija negali būti traktuojama kaip visiškai teisinga.

Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkas Ričardas Juška teigia, kad jau praėjusią savaitę komitetas pavedė Vyriausybės atstovų įstaigai atlikti išsamią analizę visose savivaldybėse ir išsiaiškinti, kaip savivaldybės perkelia naujo Vietos savivaldos įstatymo normas, reguliuojančias Tarybos narių atlyginimus ir išlaidas, į savo savivaldybių reglamentus.

Parlamentaro teigimu, tai leis įvertinti, ar spragos yra pačiame įstatyme, ar netiksliame jo taikyme, ir priimti atitinkamus sprendimus: „Gavęs išvadas, komitetas sieks pasiūlyti galimas korekcijas įstatyme arba pateikti aiškesnes gaires įstatymo aiškinimui ir užkirsti kelią panašioms situacijoms.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas