Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 19 /14:24

M.Sinkevičius pasisakė apie teismo sprendimą, kuris griauna jo politinę karjerą

Apeliacinis teismas netenkino Jonavos rajono mero Mindaugo Sinkevičiaus skundo, tad jis artimiausiu metu turėtų netekti mero posto. Socialiniame tinkle „Facebook“ M.Sinkevičius parašė, kad teismo sprendimo nevertins, o dabar jam būsiąs trumpo atokvėpio laikas, po kurio judės pirmyn.

Teismas politikui paliko galioti 12,5 tūkst. eurų baudą ir draudimą trejus metus eiti pareigas valstybės institucijose, tarp jų – ir būti meru.

„Teismas nutarė įtariamojo M.Sinkevičiaus skundą atmesti“, – paskelbė Apeliacinio teismo kolegijos pirmininkas Evaldas Pašilis.

Plačiau – Teismas paskelbė verdiktą vienam socialdemokratų lyderių M.Sinkevičiui „čekiukų“ byloje: neteks mero posto.

Pats M.Sinkevičius nuosprendžio išklausyti į teismą neatvyko.

VIDEO: Po teismo nuosprendžio M.Sinkevičiaus advokatas: skundui pagrindo yra

M.Sinkevičius dar turi teisę skųsti sprendimą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui, bet sprendimas įsigalioja iškart, todėl mero pareigų jis turėtų netekti per artimiausias dvi savaites, kai jį pašalins Vyriausioji rinkimų komisija.

Žada pailsėti

Savo nuomonę meras išdėstė feisbuke.

„Apeliacinis teismas ką tik priėmė savo verdiktą. Deja, jis man nėra palankus. Nesiruošiu teismo sprendimo vertinti, nes savo vertinimais būsiu subjektyvus. Teismo sprendimą gerbiu ir jis bus vykdomas. O tai reiškia, jog netrukus nutrūks mano, kaip Jonavos rajono savivaldybės mero įgaliojimai.

Šiandien dar per anksti atsakyti ar skųsime šią nutartį Lietuvos Aukščiausiajam Teismui. Tikiuosi, kad mano įgaliojimų nutrūkimas nesukels didelės sumaišties ir neparalyžiuos sklandaus Jonavos rajono savivaldybės darbo“, – rašo jis.

M.Sinkevičiaus pasisakymas feisbuke
M.Sinkevičiaus pasisakymas feisbuke

M.Sinkevičius pripažįsta, kad jo gyvenimas po šio sprendimo keisis ir esą „tik laikas parodys, kokie bus tie pokyčiai“: „Apgailestauju ir atsiprašau, kad gavęs didžiulį jonaviečių rinkėjų pasitikėjimą 2023 metų mero rinkimuose nepateisinau Jūsų lūkesčių ir nuvyliau.“

Jis teigia esąs tikras, kad „pradėti darbai ir toliau nesustos“.

O kol kas M.Sinkevičius padėkojo šeimai, draugams ir bičiuliams už paramą: „Gyvenimas su šiuo sprendimu nei baigiasi, nei sustoja. Po trumpo atokvėpio judėsiu pirmyn.“

„Čekiukų“ skandalas

Buvusiam Lietuvos savivaldybių asociacijos vadovui M.Sinkevičiui pateikti kaltinimai dėl 2019–2023 metais būnant tarybos nariu ir meru savivaldybės administracijai galimai padarytos 1487 eurų dydžio turtinės, taip pat neturtinės žalos pakirtus pasitikėjimą mero institucija.

Jonavos meras kaltintas suklastojęs 16 dokumentų, juose įtvirtindamas tikrovės neatitinkančius duomenis apie pirkinius, nesusijusius su tarybos nario veikla.

Į tarybos nario išlaidų avanso apyskaitą M.Sinkevičius kaltinamas įtraukęs sąskaitas už „Telia Lietuva“ ryšio paslaugas, du televizorius „Samsung“, taip siekdamas pagrįsti tarybos nario išlaidas.

M.Sinkevičius prieš atverčiant bylą į savivaldybės biudžetą grąžino 4015 eurų, jis tvirtino, jog „Telia Lietuva“ asmeninės sąskaitos tarnybinėmis lėšomis buvo apmokėtos netyčia ir yra žmogiška klaida.

Po pateiktų kaltinimų M.Sinkevičius pernai lapkritį sustabdė narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje (LSDP), tačiau yra įrašytas į šios partijos spalį vyksiančių Seimo rinkimų sąrašą 141 numeriu.

Iki teismo sprendimo M.Sinkevičius laikytas realiausiu socialdemokratų kandidatu į premjerus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas