Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 11

Poilsiautojų rezervate ant jūros kranto laukė nemalonumai

Vasarotojai, pirmadienio popietę pramogavę Pajūrio regioninio parke Plazės rezervate, sulaukė aplinkosaugininkų dėmesio. Palapines pliaže susistatę poilsiautojai gavo baudas ir priminimą apie rezervato lankymo taisykles.
Aplinkosaugininkai surengė reidą pajūryje, Plazės rezervate. Nustatyta pažeidimų.
Aplinkosaugininkai surengė reidą pajūryje, Plazės rezervate. Nustatyta pažeidimų. / Pajūrio regioninio parko nuotr.

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai Plazės (arba Plocio) rezervate apsilankė pirmadienio popietę. Taisyklės numato, kad rezervato lankymas ribojamas – 4 km pajūrio ruožą galime tik praeiti, tačiau negalima čia piknikauti, poilsiauti. Už tokią veiklą gresia baudos.

Pirmadienį apsilankę aplinkosaugininkai atokiame paplūdimyje aptiko vasarotojus. Viena pora turėjo pasistačiusi palapinę nuo vėjo, kita – tvorelę. Akivaizdžiai pažeistos rezervato lankymo taisyklės, už tai pradėta administracinė teisena, gresia baudos.

Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų vadovas Darius Nicius atkreipė dėmesį, kad į rezervatą patenka ir 4 km pajūrio ruožo: nuo Karklės Palangos link. Apie rezervatą informuoja specialūs ženklai.

Pajūrio regioninio parko nuotr./Vasarotojai, nepaisydami rezervato taisyklių, aiškiai poilsiavo draustinoje vietoje.
Pajūrio regioninio parko nuotr./Vasarotojai, nepaisydami rezervato taisyklių, aiškiai poilsiavo draustinoje vietoje.

„Susiduriame su problema, kad dauguma žmonių pripažįsta matę ženklus, tačiau jų nesupranta. Nesupranta, kad rezervate negalima tokia veikla. Tikisi, kad galės pailsėti laukiniame paplūdimyje. Tačiau čia gamtinis rezervatas ir yra taisyklės“, – teigė D.Nicius.

Jis atkreipė dėmesį, kad rezervate galioja ribojimai saugant dirvoninius kalviukus. Kielinių šeimos nedidelių paukštelių Lietuvoje priskaičiuojama vos keliasdešimt porų. Pajūrio regioniniame parke – tik kelios poros. Jie peri ant žemės, o kiaušinėliai primena akmenukus.

Kilus klausimams, Pajūrio regioninio parko darbuotojai kviečia apsilankyti lankytojų centre – ten bus suteikta visa informacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas