Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
05 30 /12:28

Pokytis dar vienoje Vilniaus savivaldybės įmonėje: išeina vadovas, priežastis – „eina į priekį“

Susisiekimo organizavimu Vilniaus mieste užsiimanti savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ (JUDU) lieka be vadovo – po nepilnų trejų metų ją palieka Gintaras Macijauskas.
Gintaras Macijauskas
Gintaras Macijauskas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Dar vieną Vilniaus miesto savivaldybės valdovą įmonę palieka vadovas.

Apie tai tinkle „Linkedin“ paskelbė savivaldybės administracijos direktorius Adomas Bužinskas.

Po beveik 3 metų darbo su JUDU („Susisiekimo paslaugos“) komanda atsisveikina Gintaras Macijauskas.

Ne tas atvejis, kuomet atsisveikinama šalių susitarimu, nes nepavyko kartu dirbti. Čia tas atvejis, kuomet Vilniaus įmonių grupės vadovai sėkmingai daro karjerą ir eina į priekį. Tai irgi šioks toks įvertinimas visai įmonių grupei.

Noriu padėkoti Gintarui už sąžiningą darbą ir pridėtą ranką prie svarbių pokyčių miesto transporto sistemoje – judėjimas viešuoju transportu, pėsčiomis, dviračiu tampa vis patrauklesnis kelionėms mieste, o tai – vienas svarbiausių įmonės tikslų.

Apie galimybę perimti Gintaro darbus ir bėdas – jau kitą savaitę“, – parašė A.Bužinskas.

Šią informaciją 15min patvirtino ir pati įmonė: „JUDU (SĮ „Susiekimo paslaugos“) direktorius Gintaras Macijauskas nuo 2024 m. birželio 10 d. palieka vadovo pareigas.

Pokyčius inicijavo G.Macijauskas, kuris tęs karjerą kitoje įmonėje.“

G.Macijauskas JUDU („Susisiekimo paslaugų“) vadovu tapo 2021 metų rugpjūtį, kaip tuomet skelbta, „naujasis įmonės vadovas išrinktas po Vilniaus miesto savivaldybės organizuoto viešo konkurso“. Jis pakeitė ilgametę įmonės vadovę Modestą Gusarovienę.

Įmonė neskelbia, kiek konkrečiai uždirba vadovas. Vilniaus miesto savivaldybės puslapyje galima rasti tik tokią informaciją, kad 17-os įmonės darbuotojų, einančių įmonės, departamentų ir skyrių vadovų pareigas, atlyginimų vidurkis šių metų pirmą ketvirtį siekė beveik 5 tūkst. eurų.

Neoficialiomis žiniomis, direktoriaus atlyginimas be priedų siekia apie 8 tūkst. eurų.

Nuo tada, kai kiek daugiau nei prieš metus pasikeitė Vilniaus meras – vietoje dvi kadencijas dirbusio Remigijaus Šimašiaus išrinktas buvo buvęs jo pavaduotojas Valdas Benkunskas, vadovų pokyčius patyrė ne viena savivaldybės įmonė.

Nauji direktoriai atėjo į „Grindą“, „Vilniaus viešąjį transportą“. Vis dar be nuolatinio vadovo yra „Vilniaus atliekų surinkimo administratorius“ (VASA). Pastarosios įmonės vadovė pasitraukė pernai rudenį, priežastys nebuvo nurodomos. Šiuo metu STT atlieka tyrimą dėl šioje įmonėje vidinio audito metu rastų trūkumų, tačiau kokie tie trūkumai ir apie ką yra tyrimas, neatskleidžiama.

G.Macijauskas yra sukaupęs patirties energetikos, mažmeninės prekybos, IT, finansų, pirkimų, logistikos, inovacijų, įmonių ir įmonių grupių valdymo srityse, užėmė vadovaujančias pozicijas tarptautinėse įmonėse, pirmininkavo bendrų įmonių su savivaldybėmis valdyboms, atstovavo Suomijos investuotojų interesams. G.Macijauskas dirbo ir gyveno ne tik Lietuvoje, bet ir Estijoje, Suomijoje, Rusijoje.

Naujasis vadovas Vilniaus Universitete Ekonomikos fakultete yra įgijęs magistro kvalifikaciją, sėkmingai baigė ketverių metų Executive MBA programą Henley Business School (UK), dalyvavo lyderystės tobulinimo programose IMD Business School (Šveicarija) bei Aalto University (Suomija).

Įmonė „Susisiekimo paslaugos“ atsakinga už visą miesto judumo sistemą ir eismo organizavimą, viešojo transporto paslaugas, taip pat Darnaus judumo plano iki 2030 m. įgyvendinimą, kuriant patogią ir subalansuotą susisiekimo sistemą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius