Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Policija gali inicijuoti ginklų kontrolės griežtinimą, sako generalinis komisaras

Per pastarąsias dienas pranešant apie rezonansines žmogžudystes, generalinis komisaras Renatas Požėla sako, kad policija gali inicijuoti ginklų laikymo kontrolės griežtinimą.
Renatas Požėla
Renatas Požėla / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Nori nenori, tenka inicijuoti ginklų laikymo kontrolės griežtinimą. Matyt, jau per daug tų įvykių yra“, – „Info TV“ televizijos laidai „Info komentarai su Arnu Mazėčiu“ trečiadienį sakė R. Požėla.

Pasak jo, iki 100 tūkst. žmonių Lietuvoje turi apie 200 tūkst. ginklų.

R. Požėlos vertinimu, Lietuva Europos Sąjungos šalių kontekste pagal ginklų kontrolę yra „per vidurį“.

„Kai įvyksta tokios tragedijos, turime dar kartą įsivertinti, ar tas mūsų toks griežtumas per vidurį yra pakankamas. Matyt, iš policijos iniciatyvos tikrai kils. Tiek policijos generalinio (komisaro – BNS) nustatytų tvarkų peržiūra, tiek, aš neatmetu, ir įstatyminiai projektai“, – kalbėjo R. Požėla.

Kalbėdamas apie rezonansines pastarųjų dienų žmogžudystes, kai nusikaltimai buvo įvykdyti su šaunamuoju ginklu, generalinis komisaras pažymėjo, kad dažniausiai jie buvo laikomi legaliai.

R. Požėla teigė, kad bendra nusikalstamumo statistika Lietuvoje nėra blogėjanti, šiemet, lyginant su pernai, 13 proc. sumažėjo sunkių ir labai sunkių nusikaltimų.

Antradienį moters ir vyro kūnai su šautinėmis žaizdomis rasti Tauragės rajone, pirmadienį du negyvi žmonės rasti Alytuje, įtariant nužudymą ir savižudybę. Sekmadienį neblaivus vyras šautuvu mirtinai sužalojo moterį Skuodo rajone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi