Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2008 12 17

Policijos generalinis komisaras susitiko su dvasininkais

Trečiadienį Lietuvos policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate susitiko su Lietuvos policijos kapelionais, atstovaujančiais Telšių, Marijampolės, Alytaus, Kauno ir Panevėžio regionus.
Policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas
Policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Susitikimo metu buvo aptartos policijos ir dvasininkijos bendradarbiavimo galimybės, bendri tikslai ir priemonės jiems pasiekti.

Pasak generalinio komisaro, policija, siekdama atlikti savo pagrindinę misiją – ne bausti, o apsaugoti žmogų nuo įvairių grėsmių, stengiasi rasti kuo daugiau socialinių partnerių. Kreipdamasis į dvasininkus, policijos vadovas atkreipė dėmesį, jog būtent jie gali policijos pareigūnams padėti įgyvendinti savo siekius ir tikslus, nes bažnyčioje ištartas žodis bažnytinei bendruomenei dažniau artimesnis nei policininko – valdžios atstovo. Palaikydami ryšius su teritoriją aptarnaujančiais apylinkės inspektoriais, kunigai gali padėti jam įgyvendinti prevencinius tikslus, šviesti visuomenę, įspėti žmones apie galimus nusikaltimus, patarti, kaip apsisaugoti nuo kriminalinių grėsmių.

Susitikime dalyvavęs policijos generalinio komisaro pavaduotojas Algirdas Stončaitis, kuruojantis socialinius klausimus, akcentavo pareigūno skatinimą kuo nuoširdžiau ir artimiau bendrauti su žmonėmis, eiti į bendruomenę, išgirsti jos nusiskundimus ir padėti išspręsti problemas. „Jei šalia pareigūno ir seniūnijos darbuotojų atsirastų klebonas, tai būtų sudarytos labai plačios galimybės pasiekti ir išgirsti eilinį pilietį įvairiais keliais", – sakė pavaduotojas, akcentuodamas neformalių santykių tarp šių grupių svarbą.

Susitikimo metu buvo paminėtos ir gražios kariuomenės, kurie su žmonėmis užmezgę glaudžius, šiltus ir jautrius santykius, kapelionų tradicijos, geri Kauno policijos aktyvaus bendradarbiavimo su bažnytine bendruomene pavyzdžiai. Kalbėdamas apie savo susitikimus su Kauno policijos pareigūnais, Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) rektorius karo kapelionas kunigas Tomas Karklys pastebėjo, kad labai svarbu atkreipti dėmesį ir į eilinio pareigūno dvasinę būklę, nes jam ypatingai reikalingas šiltas ir paprastas pabendravimas, paskatinimas ar tiesiog geras žodis, kuris nieko nekainuoja. Policijos kapelionas Aušvydas Belickas pastebėjo, kad tikslinga dvasininkus įtraukti ir į pareigūnų Etikos komisijos sudėtį, nes kartis žmogiškas, vyriškas pokalbis pareigūnui duoda daugiau naudos nei atsakomybė pagal įstatymo raidę, teigiama Policijos departamento pranešime spaudai.

Pasak Kauno apskrities policijos viršininko Algirdo Kaminsko, nieko baisaus, jei žmogus su savo bėda ateis pas seniųną ar dvasininką, o ne pas policininką, – svarbu, kad jis būtų išgirstas ir išklausytas. O jeigu kartu pavyktų apsaugoti bent vieną žmogų, tai jau būtų didelis pasiekimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas