Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prabilo į laisvę paleistas Dailius Dargis: pateikė savo versiją

Antradienį teismo į laisvę paleistas, tačiau su apykoje namuose privalantis būti kriminalinių knygų rašytojas bei žurnalistas Dailius Dargis drauge su savo advokate Aušra Ručiene pateikė savo versiją dėl jam pareikštų įtarimų prekyba poveikiu.

D.Dargis ir jo advokatė davė interviu LRT televizijos laidai „Dienos tema“. 15min taip pat kvietė D.Dargį duoti interviu, tačiau jis atsisakė, motyvuodamas tuo, kad dėl ikiteisminio tyrimo apribojimų negali kalbėti.

Bendrininkai palikti už grotų

Dėl įtarimų prekyba poveikiu suimtas kriminalinių naujienų žurnalistas Dailius Dargis antradienį teismo paleistas į laisvę, o du jo bendrininkai liko už grotų. D.Dargio gyvenimo draugė sumokėjo 20 tūkst. eurų užstatą, tačiau jis nurodytu laiku turės būti namuose ir dėvėti apykoję.

Apsaugininkas Ovidijus Jūronas liko suimtas mėnesiui, o buvęs advokatas Arturas Jušinskis, suimtas 3 mėnesiams, taip pat paliktas už grotų.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Dailius Dargis paleidžiamas iš Kauno kalėjimo
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Dailius Dargis paleidžiamas iš Kauno kalėjimo

Kuo kaltinami?

15min žiniomis, teisėsauga įtaria, kad D.Dargis veikė organizuotoje grupėje kartu su saugos tarnyboje dirbančiu O.Jūronu ir anksčiau teistu buvusiu advokatu A.Jušinskiu.

Neoficialiomis žiniomis, šioje byloje su teisėsauga bendradarbiauja prieštaringos reputacijos verslininkas Tadas Kasputis, veikiantis fintech rinkoje bei turintis problemų su teisėsaugos ir kitomis valstybės institucijomis. Jis lrytas.lt teigė buvęs šantažuojamas, gąsdinamas, tačiau esą nežinojęs, kad tarp jį šantažavusių asmenų buvo ir D.Dargis.

D.Dargiui pareikštas įtarimas bendrininkų grupėje paėmus daugiau kaip 12 500 eurų kyšį, jog paveiktų vienos valstybės institucijos pareigūnus. Skelbta, kad galimas kyšio davėjas nesulaikytas, jam nėra pareikšti ir įtarimai. Neoficialiai minima, kad galėjo būti reikalaujama iki 200 tūkst. eurų.

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokuroro Ričardo Gailevičiaus teigimu, nusikalstami veiksmai buvo pradėti įgyvendinti, o trys asmenys buvo sulaikyti tuoj pat po nusikalstamos veikos padarymo.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Dailius Dargis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Dailius Dargis

Už prekybą poveikiu gali būti baudžiama laisvės atėmimu iki ketverių metų, o esant dideliam kyšiui – iki aštuonerių metų.

D.Dargis: neturiu įtakos teisėsaugai

D.Dargis jam pareikštus kaltinimus vadino nesąmone ir absurdu. Jis teigė negalįs pateikti visų savo argumentų, nes pasirašė pasižadėjimą neatskleisti ikiteisminio tyrimo medžiagos. Tačiau jis tikino, kad to, kuo yra įtarimas, negalėjo būti: „Kad galėjau pasinaudot savo įtaka, visiškai nesąmonė, absurdas. Niekada neturėjau didelės įtakos teisėsaugai. Mano santykiai su teisėsauga nėra patys geriausi pastaraisiais metais“, – sakė jis.

Jo advokatė A.Ručienė pabrėžė, kad D.Dargis jam pareikštuose įtarimuose nekaltinamas, kad turėjo paveikti kažkokius asmenis.

Su tuo nieko bendro neturiu, kad reikalavau. Tuos žmones pažinojau, bet ką jie darė, aš negaliu pasakyti.

D.Dargis pabrėžė neturintis nieko bendro su tariamu kyšiu, kurio buvo reikalauta. Jis pripažino pažįstantis O.Jūroną ir A.Jušinskį, tačiau tikino su jais bendraudavęs informacijos tikslais, vykdydamas žurnalistinę veiklą.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Dailius Dargis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Dailius Dargis

„Su tuo nieko bendro neturiu, kad reikalavau. Tuos žmones pažinojau, bet ką jie darė, aš negaliu pasakyti“, – tikino D.Dargis.

Rengė ir daugiau publikacijų apie T.Kasputį

Vasaros pradžioje D.Dargis paskelbė didelį straipsnį apie prieštaringos reputacijos verslininką T.Kasputį, kuris ir kreipėsi į teisėsaugą dėl kyšio reikalavimo iš jo.

Įtartinus T.Kaspučio verslus ir jo problemas su teisėsauga aprašęs D.Dargis dabar tikino apie jį ir kitus veikėjus ruošęs dar kelias publikacijas.

„Bet visą vasarą girdėjau grasinimus, kad su manimi bus susidorota. Iš įvairiausių žmonių. Matyt, tai ir įvyko“, – sakė jis.

D.Dargis tikino, kad pateiks visą medžiagą ikiteisminio tyrimo pareigūnams.

Per kratą paimti ne tik D.Dargio pinigai

D.Dargis sakė, kad per jo namuose Vilniuje atliktą kratą buvo paimta daug dalykų, kurie „buvo susiję su kitais mano žurnalistiniais darbais, išneštas visas mano trisdešimt metų archyvas, nuotraukos ir vaizdo įrašai“.

„Man tai smūgis kaip žurnalistui, nežinau kito atvejo, kad taip būtų buvę Lietuvoje“, – sakė jis.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Aušra Ručienė
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Aušra Ručienė

Advokatė A.Ručienė patvirtino, kad tarp paimtų daiktų yra pinigai, tačiau neatskleidė sumos. Ji pabrėžė, kad tai buvo ne tik D.Dargiui, bet ir kitiems žmonėms priklausantys pinigai.

„Nemanyčiau, kad didelė suma“, – teigė ji, pridūrusi, kad D.Dargiui priklausanti paimta suma buvo nedidelė.

D.Dargis sakė, kad ne vienas gyvena, todėl ir pinigai buvo ne tik jo. Bet jis neatsakė į klausimą, ar tai buvo ir O.Jūronui bei A.Jušinskiui priklausantys pinigai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas