Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradedama registracija į delfinų terapiją

Lietuvos jūrų muziejus po daugiau nei dvejų metų pertraukos kviečia registruotis į delfinų terapijos programą nuo spalio 21 d. 9.00 val. iki spalio 25 d. 16 val.
Delfinų terapija
Delfinų terapija / Neringos Girdvainienės nuotr.

Registracijai skirtos penkios dienos, o registracijos anketa bus nurodytu metu pasiekiama prieigoje.

Pirmą kartą Lietuvos jūrų muziejaus Delfinų terapijos centras registraciją vykdys elektoriniu formatu, nebereiks pildyti dokumentų bei juos spausdinti, siųsti paštu. Registruotus dalyvius Delfinų terapijos centras planuoja priimti 2025 metais.

Delfinų terapijos programa yra skirta vaikams su suaugusiems su negalia, išgyvenantiems sunkias psichologines ir emocines problemas.

Dviejų savaičių terapinių užsiėmimų su delfinais programą sudaro: kliento poreikių analizė, individualus plano sudarymas, 10 užsiėmimų su delfinais vandenyje, 6 papildomo lavinimo programos, kurios parenkamos pagal poreikį (pvz., meninio ugdymo, judesio, sensorinės integracijos, socialinių įgūdžių mokymo ir pan.) ir specialistų konsultacijos.

Taip pat, gali būti vykdoma vaizdo analizės programa, apmokoma, kaip dirbti pagal Sherbornė judesio terapijos ar TEACCH struktūruotos komunikacijos programas.

Įrengus Lietuvos jūrų muziejaus delfinariume Delfinų terapijos centrą, pirmoji registracija į terapinius užsiėmimus su delfinais buvo paskelbta 2014 metais. Tuomet per metus naujojo centro paslaugomis galėjo pasinaudoti tik apie 50 šeimų, auginančių vaikus su negalia. Dabar Delfinų terapijos centras jau buvo pasirengęs per metus daugiau nei 200 vaikų ir suaugusių.

Pasak Lietuvos jūrų muziejaus direktorės Olgos Žalienės, prieš dvidešimt metų pradėta terapinė programa su delfinais buvo labiau orientuota į vaikus, tačiau šiandien vis dažniau kreipiasi ir suaugę, kuriuos kamuoja psichologinio pobūdžio problemos – chroninis pervargimas, depresyvumas, įvairios asmeninės problemos ir rūpesčiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito