Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pradedami savivaldybių parengties pareigūnams skirti mokymai

Pirmadienį pradedami parengties pareigūnams skirti centralizuoti mokymai.
Agnė Bilotaitė
Agnė Bilotaitė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Šie pareigūnai savivaldybėse bus atsakingi už civilinę saugą ir prižiūrės priedangų plėtrą, ekstremaliųjų situacijų planų rengimą ir atnaujinimą, gyventojų švietimą apie pasirengimą ekstremaliosioms situacijoms.

Kaip spaudos konferencijos metu kalbėjo vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, mokymuose bus integruotas pasirengimas hibridinėms ir karinėms grėsmėms.

„Šiame geopolitiniame kontekste dedame visas pastangas, kad kaip galima efektyviau būtų užtikrintas gyventojų saugumas. Mūsų civilinės saugos specialistai, parengties pareigūnai vaidins labai svarbų vaidmenį“, – sakė A. Bilotaitė.

Ministrės teigimu, prieš kelis dešimtmečius Lietuvoje buvo apie tūkstantį civilinės saugos specialistų, šiuo metu šią sritį prižiūri apie šimtas pareigūnų. 

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, 50 iš 60 savivaldybių jau sukomplektavo už civilinę saugą atsakingų pareigūnų pareigybes, iš viso šalyje jau prarengta 74 specialistų. A. Bilotaitės tvirtinimu, priklausomai nuo savivaldybės dydžio, didesnėse savivaldybėse yra keli parengties pareigūnai, mažesnėse – vienas.

„Labai svarbu, kad jie atsakingi tik už civilinę saugą. Anksčiau buvo, kad tokie specialistai turėjo ir kitų papildomų funkcijų, mūsų tikslas buvo padaryti tai, kad šis specialistas būtų atsakingi už civilinę saugą, parengtį, priedangų tinklo, plėtrą, krizinių ekstremalių situacijų valdymą savivaldybėse“, – kalbėjo ministrė.

A. Bilotaitė pridūrė, kad parengties pareigūnai taip pat bus atsakingi už ekstremalių situacijų, evakuacijos planų parengimą ir atnaujinimą, gyventojų švietimą.

Centralizuoti mokymai vyks Ugniagesių gelbėtojų mokykloje. Juose bus tobulinamos pareigūnų kompetencijos civilinės saugos srityje. Krizių valdymo ir civilinės saugos įstatymas numato, kad į civilinės saugos mokymą turi būti integruotas ir pasirengimo karinėms bei hibridinėms grėsmėms mokymo turinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas